Nors brangiausias bilietas į koncertą siekia 295 eurus, nakvynę už tokią sumą rasti gali būti sudėtinga.

Numatyta, kad koncertas vyks birželio 6 d., penktadienį.

Nakties kaina iš penktadienio į šeštadienį dviems asmenims „Radisson Hotel Kaunas“ „Booking“ platformoje kainuoja 364 eurus nakčiai, kai identiškas pasirinkimas kitą savaitgalį nesiekia nė 100 eurų.

Radisson Hotel Kaunas kainų skirtumai Justin Timberlake koncerto ir kito savaitgalio metu

Panaši situacija ir su kitais mieste esančiais viešbučiais bei apartamentais – pavyzdžiui, „Bōheme House“ koncerto metu kainuoja 586 eurus, kai įprastą savaitgalį atsieitų vos 123 eurus.

„Bōheme House“ kainų skirtumai Justin Timberlake koncerto ir kito savaitgalio metu

Tokiu kainų pokyčiu savo socialiniuose tinkluose jau stebisi ir žinomi žmonės. Muzikos atlikėjas Aras Vėberis savo „Facebook“ paskyroje rašo, kad viešbučiuose dvivietis numeris vienai nakčiai brangiau nei šeši bilietai į koncertą.

„Belieka pasidžiaugti, kad vietinis verslas taip greitai reaguoja į įvykius rinkoje“, – įraše komentuoja atlikėjas.

Apie bilietų kainas į šį koncertą galite skaityti šiame Delfi straipsnyje.

Kainų svyravimai – nėra neįprasti

Panaši situacija su viešbučių kainomis įvyko ir kitų didžiulių renginių Kaune metu – jos šoktelėjo tiek per Ed Sheeran koncertą, tiek Eurolygos finalinio ketverto metu.

Viešbučio „Pacai“ Vilniuje direktorė Rūta Pulkauninkaitė-Macikė teigia, kad tokių renginių metu visi viešbučiai tikisi sulaukti daugiau svečių.

„Visi viešbučiai tikisi, kad atplūs daug fanų – ir ne tik iš Lietuvos, nes dažniausiai tokie koncertai nevyksta ir Lietuvoje ir Latvijoje, ir Estijoje. Pasirenkama viena šalis, tad tikimės, kad svečiai atvažiuos ir iš kitų šalių“, – pastebi R. Pulkauninkaitė-Macikė.

Paklausta, kaip vykdomi viešbučių kainų pokyčiai, ji teigia, kad kainos keičiamos rankiniu būdu. Stebima rinka, viešbučio užimtumas, taip pat ir konkurentų veikla.

Koncerto poveikis gali būti pastebimas ir Vilniuje

Anot jos, nors labiausiai iš šio koncerto laimės Kaunas, Vilniuje šioks toks užimtumo pakitimas taip pat gali būti pastebimas.

„Labai norėtume, kad ir Vilniuje tokių koncertų būtų“, – savo lūkestį įvardija „Pacų“ direktorė.

R. Pulkauninkaitė-Macikė taip pat dalinasi, kad paskutinįkart toks renginio poveikis Vilniuje buvo pastebėtas grupės „Rammstein“ koncerto metu – anot jos, įtaka viso Vilniaus užimtumui ir turizmui buvo didžiulė.

Tokių renginių teigiamą poveikį visai ekonomikai akcentuoja ir Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė. Anot jos, ar tai būtų koncertai, ar sporto varžybos, jų metu juntamas labai didelis tiek lietuvių, tiek kitų šalių lankytojų išaugimas.

„Jaučiame labai didelį pagyvėjimą ne tik viešbučiuose, restoranuose ir taksi paklausoje, tačiau ir šalutiniuose sektoriuose, aptarnaujančiuose viešbučius – skalbyklose, valyklose. Visas ekonominis pakilimas yra ir srityse, kurių mes akivaizdžiai nematome“, – didelių renginių naudą įvardija E. Šiškauskienė.