Lietuvių santaupos indėliuose auga


Kaip pastebėjo Lietuvos banko Makroprudencinės analizės skyriaus vyresnysis ekonomistas Arnoldas Bytautas, bendrą žmonių finansinę padėtį galima apibūdinti kaip nuolatinį ėjimą lynu ir balansavimą.

„Iš vienos pusės, matome, kad pastaruoju metu gyventojų pajamos labai sparčiai augo ir gyventojai tikrai atsakingiau vertina savo finansus, daugiau sutaupo ir panašiai, bet yra kita pusė – augančios kainos, aukšta infliacija, aukštos palūkanų normos tarsi ir vėl grąžina tą balansą į vidurį“, – teigė pašnekovas.

Anot jo, nuo praėjusių metų liepos mes stebime nuolatinį indėlių augimą.

„Gyventojai pagaliau išgirdo mūsų raginimus nelaikyti pinigų tiesiog sąskaitose, nes taip jie tiesiog nuvertėja, o, juo labiau, grynais, ir pasistengti bent kažkiek įdarbinti tuos turimus pinigus, įdėti juos į indėlius. 

Dabar palūkanų norma siekia apie 3,9 procento. Sunku tikėtis turbūt tolimesnio augimo, bet bent jau tokiame panašiame lygyje turėtų išlikti kurį laiką, nes indėlių palūkanos, dažniausiai, auga lygiagrečiai su paskolų palūkanų normomis“, – kalbėjo A. Bytautas,

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)