„Iki šiol 16 metų iš eilės mes su mama kiekvieną vasarą važiuodavome į Lietuvos pajūrį, tačiau šiemet nusprendžiau mamai pasiūlyti ką nors kita. Anksčiau ji nebuvo niekur buvusi, išskyrus Londoną“, – DELFI pasakoja Makalius.

Pasak jo, vienam žmogui lėktuvo bilietai kainavo 250 Lt į abi puses. Į priekį keliautojai skrido su persėdimu, o atgal tiesiogiai.

Penkioms naktims viešbutis su „viskas įskaičiuota“ paslauga vienam kainavo 110 eurų (apie 370 Lt). Autobusiukas nuo oro uosto iki viešbučio kainavo po 7 eurus (apie 24 Lt).

„Lietuvoje mes už penkias naktis kartais daugiau sumokame nei sumokėjome Maljorkoje. Žinoma, mamai buvo labai neįprasta, kad viskas įskaičiuota ir nereikia niekuo rūpintis. Ji pasakė, kad Lietuvoje mes daugiau išleidžiame maitinimui, o maisto kokybė neatitinka kainų. Tačiau kai kur paplūdimiuose buvo labai stiprus vėjas, paplūdimiai buvo akmenuoti. Todėl mama pasakė, kad Baltijos jūros paplūdimių smėlio niekas negali nurungti, tačiau Maljorkoje žvelgiant į vandenį matyti, kas yra ant dugno“, – įspūdžiais dalijosi keliautojas.

Makalius su mama vienai dienai išsinuomojo automobilį „Fiat 500“, kurį teko vairuoti mamai, nes sūnus nevairuoja. Šis automobilis kainavo 40 eurų (apie 138 Lt), dar 15 eurų (apie 52 Lt) kainavo kuras.

„Kalbant apie bloguosius skirtumus, tai Maljorkoje pirmiausiai reikėtų įvardyti eismą, per perėjas nepraleidžia, automobiliams pastatyti yra labai mažai, jiems ten nieko keisti, jei kažkiek stuktelni ir į kitą automobilį. Mama vairuodama nuolat kartojo, kad pas mus taip nėra, pas mus vairuotojai praleidžia mandagiai. Bet jai visai patiko vairuoti, buvo labai gražūs vaizdai“, – pasakojo R. Širvinskas.

Pasak jo, mamą nustebino ir tai, kad poilsiaudama svetur ji drabužių nusipirko pigiau nei Lietuvoje.

„Mamai labai patiko, ir oras, ir vanduo ten buvo šiltesnis, bet grįžusi kažkodėl pasakė, kad į Šventąją vis tiek norėtų nuvažiuoti“, – pripažino Makalius.

Pasak jo, Maljorkoje, lyginant su Lietuvos pajūriu, be paplūdimio yra ir kitų pramogų: galima aplankyti specialius urvus, milžinišką akvariumą. Taip pat, anot jo, ten galima visai neblogai apsipirkti.

R. Širvinskas skaičiuoja, kad visa kelionė su lėktuvo bilietais, viešbučiu, kelione į jį ir automobilio nuoma kiekvienam iš jų kainavo po 754 Lt.

„Dabar, kai galiu palyginti poilsį Lietuvoje ir Maljorkoje, matau, kad kainų atžvilgiu yra visiškai tas pats. Tiesiog trūksta žodžių. Maljorką lyginant su Šventąją, galiu pasakyti, kad per tokį patį laiką išleidžiu tiek pat. Skrydis ir apgyvendinimas su maitinimu man kainavo tiek, kiek aš išleisdavau irgi per šešias dienas. Juk nenorėdama sėdėti prie „plytos“ ir nuolat ruošti valgyti ,eini vis tiek į kavines ir išleidi tiek pat“, – su DELFI įspūdžiais dalijosi R. Širvinsko mama Violeta.

Moterį sužavėjo ir švarus vanduo bei paplūdimiai.

„Ten vanduo labai švarus, ko nepasakysi apie Baltijos jūrą, žvelgiant nuo kranto, viskas matosi. Tiesa, paplūdimyje nelabai teko pagulėti, nes vandens temperatūra buvo 14 laipsnių, bet pabraidyti teko, vanduo buvo visiškai skaidrus, o paplūdimys švarus – nesimėto kamšteliai nuo alaus“, – kalbėjo ji.

Tačiau Violeta pripažino be atostogų pajūryje savo vasaros neįsivaizduojanti.

„Kuo mane traukia? Pasakyčiau, kad tiesiog yra tokia tradicija kasmet važiuoti į Šventąją. Ten viskas sava, širdžiai miela. Žinot, nepabuvus Šventojoje kažko lyg ir trūksta“, – kalbėjo ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)