Viešbučiuose kainos nekanda

„Viešbučių užimtumas savaitgaliui siekia 70-90 proc. Kai kuriuose viešbučiuose jau rezervuoti visi kambariai, kai kuriuose likę vos keli numeriai, kai kurie dar yra apytuščiai. Rezervacijų kasdien vis daugėja, todėl tikrai rekomenduojame nakvynės vieta pasirūpinti iš anksto“, – teigė Palangos turizmo informacijos centro vyriausiasis specialistas Mindaugas Surblys.

Jo teigimu, viešbučiai kainų nekėlė, jose nakvynę gali rasti kiekvienas. „Pavyzdžiui, trijų žvaigždučių viešbutyje dvivietis kambarys su pusryčiais parai kainuoja 41 eurą, keturių žvaigždučių – 55 eurus. Kainų yra visokių, nes ir poilsiautojų laukiama įvairių“, – teigė M. Surblys.

Jo teigimu, kainos kai kuriuose viešbučiuose nesiskiria nuo tų, kurių prašo privačius butus nuomojantys palangiškiai. „Aišku, privačiame sektoriuje galima rasti įvairių kainų. Mums pavyko rasti nakvynės vietą už 3 eurus, tačiau ji ir toli nuo miesto centro, ir patogumai joje atitinkami“, – dėstė pašnekovas.

Privatus sektorius – apytuštis

Privataus apgyvendinimo sektoriaus atstovai teigė net nelabai jaučiantys, jog artėja kurorto vasaros sezono atidarymo šventė.
DELFI paskambino pagal tris atsitiktinai pasirinktus skelbimus. Atsiliepę žmonės tikino, kad nakvynės vieta dar laisva ir leido net pagalvoti, o ne rekomendavo iškart ją rezervuoti.

Smilčių gatvėje butą su mansarda nuomojantis palangiškis teigė, jog nakvynė bute, kuriame telpa penki žmonės, parai kainuoja 20 eurų, jei atvyks tik pora. „Už žmogų – 10 eurų. Jei sakote, kad pigiai, tada 15 eurų. Kol kas Palanga dar tokia, kad negalime imti daugiau. Tačiau liepą, rugpjūtį nakvynės kaina pas mane jau bus nebe 20, o 50-60 eurų. Bute viskas yra, galite atsivežti tik adatą ir užteks“, – tikino nuomotojas.

Jo teigimu, poilsiautojų srautą į Palangą savaitgalį lems ne renginiai, o orai. „Juos prognozuoja gerus, todėl tikimės, kad tušti nebūsime“, – dėstė pašnekovas.

Jūratės gatvėje vieno kambario butą nuomojanti palangiškė teigė, kad šį savaitgalį butą dviem žmonėms išnuomotų už 40 eurų parai. „Po 10 eurų žmogui tikrai nenuomosiu, nors kiti siūlo ir tokias kainas. Bute yra viskas, ko reikia poilsiui, todėl ir kaina atitinkama. Tačiau šiuo savaitgaliu dar nelabai kas domisi. Dabar skambina tie, kurie vietas rezervuoja liepai, rugpjūčiui“, – aiškino pašnekovė.

Saulėtekio take vieno kambario butą nuomojanti moteris taip pat dar nebuvo sutarusi dėl jo numos šiam savaitgaliui. „Dvi paros dviem žmonėms kainuos 50 eurų“, – kainą įvardijo palangiškė.

Peržiūrų – perpus mažiau

Didžiausio Lietuvos pajūrio apgyvendinimo paslaugų portalo PrieJūros.LT vadovas Laurynas Šertvyčius teigė, jog, palyginti su praėjusių metų Palangos sezono atidarymo savaitgaliu, šiemet užklausų apie nakvynės vietą sulaukta 40 proc. daugiau.

„Ažiotažo tikrai nėra. Ir tą užklausų padidėjimą labiau siečiau su geromis orų prognozėmis, o ne su švente. Ir šiemet, ir pernai mūsų portale skelbiama kurorto vasaros sezono atidarymo šventės programa. Nors niekas nepasikeitė, ją šiemet peržiūrėjo perpus mažiau žmonių nei pernai. Tačiau dar liko kelios dienos, o lietuviai yra paskutinės minutės žmonės, todėl ketvirtadienė, penktadienį peržiūrų skaičius tikrai išaugs“, – neabejojo L. Šertvyčius.

M. Surblys tikino,kad žmonės itin domisi kurorto šventės programa. „Pas mus netyla telefonai, žmonės skambina ir klausia, kokie bus renginiai. Tie poilsiautojai, kurie užsuka į mūsų centrą, pirmiausia klausia, ar turime savaitgalio šventės programą. Joje, manau, yra renginių kiekvieno skoniui“, – teigė M. Surblys.

Kurorto šventės „Myliu Palangą“ programa galima rasti čia: http://www.palangatic.lt/naujienos/kurorto-sventes-dovana-palangiskiams-ir-sveciams-nemokami-renginiai-koncertu-saleje-kurorto-sventes-programa/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (525)