Vilnietė Inga pasakojo, kad jos sūnus lanko vieną kolektyvų ir šiemet koncertuos Dainų šventėje. Pasak moters, nepaisant to, kad tokioje šventėje dalyvauti – garbė, išlaidos į ją išleisti savo vaiką tėvams susidaro nemažos.

Ji teigė koncertui pati turėjusi siūti rūbus, o vaikui buvo pasakyta, kad nėra aišku, ar jis šventėje gaus maitinimą.

Galiausiai, kaip tikino, labiausiai nuliūdino, kad tėvai, norintys pamatyti vaiko pasirodymą šventėje, turi gerokai patuštinti piniginę.

„Vienas bilietas – 50 Eur, pigesnių variantų nebebuvo. Man tokius teko pirkti net keturis. Tokia kaina išties nėra normali.

Dar šiek tiek pridėjus, ko gero, būtų galima nusipirkti bilietus į vienos ar kitos užsienio žvaigždės pasirodymą. Kuo tapo Dainų šventė?“ – klausė ji.

Organizatoriai: kainos buvo įvairios

„Delfi“ susisiekė su šventės organizatoriais.

2024 m. Dainų šventės komunikacijos vadovė Ieva Krivickaitė tikino, kad iš 14 šios šventės renginių 10 yra nemokami, įskaitant ir nemokamas stovimas vietas Vilniaus Vingio parke vyksiančioje Dainų dienoje liepos 6 d.

„Apmokestinti tie renginiai, kuriuose yra ribotas sėdimųjų vietų skaičius – tai būtina, kad suvaldytume žmonių srautus ir užtikrintume žiūrovų saugumą.

Kainos į renginius buvo įvairios, jos prasidėjo nuo 10, 15, 20 Eur. VIP zonų bilietai kainavo nuo 50 iki 100 Eur. Dauguma bilietų į mokamus renginius buvo labai greitai išpirkti, tad dėjome pastangas kiek tik įmanoma juose padidinti žiūrovams skirtų vietų skaičių – į prekybą išleidome ir visiškai išpardavėme Ansamblių vakaro generalinės repeticijos bilietus. Pastarieji kainavo 50 proc. pigiau nei Ansamblių vakaro koncerto bilietai. Taip pat pridėjome sėdimųjų vietų Dainų dienoje“, – vardijo atstovė.

Taip pat, kaip patikino, svarbu tai, kad maitinimas numatytas visiems perklausas perėjusiems šventės dalyviams, tad informacija, kad vaikas gali negauti maitinimo, šiuo atveju yra netiksli.

„Kviesčiau vaiko tėvelius dar kartą perklausti kolektyvo vadovo.

Koncertiniais rūbais kolektyvai rūpinasi patys, ir skirtingų žanrų kolektyvai šį klausimą sprendžia skirtingai – kai kuriuose renginiuose būtinai pasirodoma su tautiniu kostiumu, o kituose – su kolektyvo pasirinkta koncertine apranga“, – teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)