„Estateguru“ savo veiklą pradėjo 2014 m. Estijoje kaip sutelktinio finansavimo platforma. 2016 m. pradėjo savo veiklą Latvijoje, o 2017 m. – ir Lietuvoje. 2018 m. jau buvo surinkę 50 mln. eurų paskolų finansavimui, o 2022 m. išaugo iki 500 mln., per tą laiką pradėjo veikti ir Suomijoje bei Vokietijoje.

2020 m. „Estateguru“ įžengė į Vokietijos rinką ir sulaukė didelio susidomėjimo investicijomis. Tačiau iš investuotų 120 mln. eurų 83 mln. eurų paskolų per porą metų tapo nemokios. Šios paskolos sudaro reikšmingą Vokietijos rinkos investicijų dalį, todėl paskolas teikti šalyje nustota, o dabar seka ilgas ir, panašu, nelabai sėkmingas išieškojimo procesas.

Nuo praėjusių metų gruodžio Lietuvoje „Estateguru“ biure nebėra žmogaus, dirbančio su investuotojais, tačiau rekvizitai.lt duomenimis, čia bent jau balandžio mėnesį vis dar įdarbinti 4 darbuotojai. Atsiliepimų skiltyje gausu neigiamų komentarų – žmonės piktinasi neatgaunantys savo lėšų, susiduriantys su ilgai trunkančiais vėlavimais. Pikti investuotojai susivienijo ir susijungė į bendrą „Facebook“ grupę, pavadintą „Estateguru’s big problems“.

Lietuvos bankas kreipėsi į Estiją, ten – tyla