„Su šeima praėjusį savaitgalį buvau Palangoje ir, kaip visada, norėjau nueiti į vilą „Ramybę“ jų gaminamų bulvinių blynų.

Tikrai skanūs, sukurti pavalgyt, o ne tik paragauti, tačiau, dėl žiniasklaidoje vis skelbiamo kainų didėjimo mūsų verslininkų maitinimo įstaigose nusprendžiau prieš einant pasižiūrėti meniu, kiek kainuoja“, – pasakojo jis.

Kaip tikino, pastebėtas įkainis privertė greitai pakeisti savo planus.

Pasak jo, paprasti bulviniai blynai kainavo 14 Eur, o jei norėtųsi su mėsa ir grietine – 16 Eur.

Tiesa, imant pirmąjį variantą už priedus dar tektų susimokėti atskirai, mat nei padažas, nei grietinė neįskaičiuoti. Pastaroji kainuotų dar 2 Eur, jei norisi lašišos – dar 5 Eur.

„Tai jei perki su mėsa ir lašiša – 21 Eur“, – nustebęs skaičiavo Mindaugas.

„Ką aš gyvenime darau ne taip, kad negaliu sau leisti viešojo maitinimo įstaigoje suvalgyti tarkuotų bulvinių blynų? Ar 1 proc. vidutinio atlyginimo Lietuvoje yra normali suma už vienos pigiausių daržovių pavertimą kepta tarkuota mase?“, – klausė jis.

Restoranas: porcija skirta ne vienam

„Delfi“ kreipėsi į minėtą kavinę „Ramybė“. Jos atstovas tikino, kad patiekalo kaina pastaruoju metu nesikeitė.

„Mūsų blynų porcija orientuota pasimėgauti dviems, o gal net trims asmenims.

Blynai kepami tik gavus užsakymą, gamybos procesas ilgas. Kaina senokai nekitusi“, – teigė kavinės atstovai.

Kiek anksčiau Viešbučių ir restoranų asociacijos valdybos narė Ingrida Valaitienė žiniasklaidai tikino, kad kurorto verslininkai žadėję, kad, net ir panaikinus PVM lengvatą, kainų į viršų šį sezoną jie nešokdins.

„Šiais metais kainos išlieka tos pačios, kaip ir praėjusiais metais, augimo mes nematome, kadangi pasiūla, iš tikrųjų, augo. Atsiranda ir sveika tarpusavio konkurencija“, – LNK žinioms teigė I. Valaitienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)