Išankstinių apgyvendinimo paslaugų užsakymų svetainėje „Booking“ ateinančio savaitgalio nakvynei uostamiestyje vietų rasti dar galima, tačiau nors kur praleisti naktį yra, kainos nemažos.

Pats pigiausias likęs variantas Klaipėdoje dviem naktims nuo penktadienio dviem suaugusiems kainuoja 216 Eur. Viešbutis, toliau nuo centro, žvaigždžių neturi. Taip pat neįskaičiuoti ir pusryčiai.

Toliau privačiuose apartamentuose pasirinkimo kainos kopia aukščiau ir siekia apie 260-270 Eur. Jeigu norima nakvynės viešbučiuose, kurie turi įvertinimus žvaigždėmis, kainos toliau kyla.

Vienuose žinomiausių uostamiesčio viešbučių, kaip „Victoria Hotel Klaipėda“ už dvi naktis dviem su pusryčiais teks pakloti 458 Eur, „Navalyje“ – 464 Eur, o „Amberton Hotel Klaipėda“ – 471 Eur. Tokias sumas, ko gero, būtų galima palyginti ir su savaitės atostogų kelialapių įkainiais į Turkiją ar Graikiją, kurie siekia panašias sumas.

Klaipėdos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Juozas Tubinas pavirtino, kad vietų šiam savaitgaliui nakvynei likę vos keletas.

„Beveik viskas rezervuota 100 proc. Gal keletoje viešbučių yra likę keli laisvi kambariai, bet didžioji dalis jau yra pilnai užimta.

Tai yra įprastas dalykas, nes ši šventė vasarą yra stipriausia Klaipėdoje, kuri pritraukia daugiausia turistų“, – sakė jis.

Juozas Tubinas

Vadovas tikino, kad užrezervuoti ir brangesni, liukso klasės apartamentai.

„Jei mieste būtų daugiau viešbučių, ko gero, visi vis tiek būtų pilni“, – pridūrė jis.

Kad kainos didesnės nei įprastą vasaros savaitgalį – J. Tubinas tai taip pat vadino įprasta tendencija.

„Viešbučių paslaugų, nakvynių per šią šventę bus deficitas, todėl kainos didesnės“, – kalbėjo asociacijos vadovas.

Jo teigimu, bendrai šis vasaros sezonas uostamiestyje yra geresnis nei praėjęs.

„Galima sakyti, pakankamai geras, turistų turime daugiau nei pernai, bet iki pandeminio lygio, su kuriuo lyginame, dar nėra pavijęs.

Atvykusių iš užsienio vis dar yra mažiau nei anksčiau. Žmonės jaučia baimę dėl geopolitikos, tačiau situacija kasmet gerėja. Keliauja vietiniai, nemažai turime ir verslo turistų“, – situaciją apibendrino J. Tubinas.