2025 m. birželio 6 d. Kauno Dariaus ir Girėno stadione pirmą kartą Lietuvoje koncertuos pasaulinė muzikos superžvaigždė Justinas Timberlake’as. Šis koncertas – pasaulinio turo „The Forget Tomorrow World Tour“ dalis, dainininkas turo metu aplankys daugiau nei 50 miestų.

Bilietų prekyba buvo pradėta rugsėjo 24 d., antradienį. Nuo 10 val. bilietus galėjo įsigyti visi „Mastercard“ mokėjimo kortelių savininkai. O tokių pasirodo buvo nemažai, nes oficialios prekybos penktadienį visi bilietai buvo išparduoti viso labo per 15 minučių.

Pasaulinio turo metu J. Timberlake’as aplankys ir Estijos sostinę Taliną – toks koncertas suplanuotas birželio 9 dieną.

Įdomu tai, jog šiuo metų bilietų į koncertą Estijoje – apstu. Jų kainos svyruoja nuo 91 euro iki 400 eurų, o svetainėje bilietai.lt nurodoma, jog visų tipų bilietų yra likę daugiau nei 20.

„Live Nation Lietuva“ vadovas Aleksandras Karablikovas naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, jog toks skirtumas pastebimas dėl dviejų faktorių – esą Taline koncertas bus rengiamas didesnėje erdvėje, be to, J. Timberlake’as gal įdomesnis Lietuvos rinkai, nei Estijos.

Koncertas Taline bus organizuojamas Talino Dainų slėnyje. Puslapio visittallinn.ee duomenimis, šio parko talpa siekia 100 tūkst. vietų.

Na, o Dariaus ir Girėno stadiono dydis – gerokai mažesnis. Puslapyje stadionas.lt skelbiama, jog šiame stadione yra 15 tūkst. sėdimų vieta – tiesa, koncertų metu galėtų tilpti iki 55 tūkst. žiūrovų.

Įtaria botų veiklą

Visgi nusivylę internautai mano, jog bilietai akimirksniu buvo išpirkti dėl visai kitų priežasčių.

Kadangi bilietai nėra vardiniai, išlieka tikimybė, kad saujomis bilietus įsigiję žmonės juos įsigijo ne tik sau, o ir ims perpardavinėti kur kas didesnėmis sumomis.

„Tikiuosi bus labai gera pamoka „Live Nation Lithuania“ ir bilietai.lt, kad reikia pardavinėti vardinius bilietus. Dabar reikia laukti perpardavinėtojų, kurie prisipirko bilietų“, – rašė vienas komentatorius.

Beje, panašių bėdų buvo kilę ir anksčiau. Štai portalas žmonės.lt anksčiau rašė, jog 2022 m. birželį „Žalgirio“ arenoje vyko popžvaigždės Dua Lipa koncertas ir bilietai taip pat nebuvo vardiniai.

Tą kartą bilietai buvo išgraibstyti per pusvalandį, o jau tą pačią dieną skelbimų portaluose bilietai buvo perpardavinėjami milžiniškomis kainomis.

Bilietų kainos svetainėje bilietai.lt svyravo tarp 79 ir 294 eurų, o štai užsidirbti panorę lietuviai už vieną bilietą prašo ir 300, ir net 600 eurų.

Nors būtina pabrėžti, jog Lietuvoje tikrai būna renginių, kur taikoma bilietų personalizacija – būtent tokie bilietai buvo parduodami į pop žvaigždės Ed Sheeran koncertus.

Kai kurie komentatoriai prašė surengti antrą J. Timberlake’o koncertą, nors portalo žiniomis, kol kas tokių planų organizatoriai neturi.

Justinas Timberlake'as

Paaiškino, kodėl bilietai nebuvo „vardiniai“

Bilietų platinimo tinklą „Bilietai.lt“ valdančios bendrovės „Nacionalinis bilietų platintojas“ vadovas Ramūnas Šiaučikovas naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo, jog tiksliai įvardyti, kodėl Kaune bilietai buvo išpirkti kur kas greičiau nei Taline, negali – šiuo klausimu pasiūlė kreiptis į organizatorius „Live Nation Lietuva“.

Tačiau pašnekovas atskleidė, kodėl nebuvo parduodami „vardiniai“, personalizuoti bilietai.

„Kaip ir visais atvejais, apie personalizavimą sprendimus priimame ne mes, ne tarpininkas. Paprastai tai yra atlikėjo reikalavimas. Šiuo atveju tokio reikalavimo nebuvo“, – komentavo R. Šiaučikovas.

Visgi, vienas asmuo galėjo įsigyti iki 10 bilietų. Tai šiokia tokia saugumo priemonė, nors pašnekovo manymu, iš tiesų jokios priemonės negali pilnai apsaugoti nuo „botų“ bilietų išpirkimo.

Tačiau jo nuomone, šiuo atveju nėra įrodymų, kad būtent „botai“ bilietus ir išpirko.

„Vieną apsaugos priemonę jūs paminėjote – personalizavimas. Bet iš tiesų, atlikėjas šiuo atveju to nereikalavo. Viską darėme pagal atlikėjo reikalavimus. Kitų priemonių gal ir yra, jos mažiau veiksmingos. Bet 100 proc. apsauga nuo botų nėra įmanoma. O kaip buvo šiuo atveju, atsakyti negaliu, nes tai būtų spekuliacija“, – paaiškino bendrovės vadovas.