„Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė redakcijai pasakojo, kad nors pirkėjai kapų žvakes dažniausiai įsigyja likus savaitei iki Vėlinių, prekybos tinklas šią prekę savo asortimente turi jau kuris laikas.

Anot atstovės, šiemet kapų žvakės pirkėjams kainuos daugiau, o tam didžiausią įtaką turi pasikeitusios žaliavų, tiksliau, stiklo, kainos, tačiau pokytis, kaip tikino, nėra ženklus.

Panašiai kalbėjo ir „Maxima LT“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė. Ji skaičiavo, kad šiemet žvakių gamyba brango beveik penktadaliu.

„Šiais metais žvakių gamybos sąnaudos išaugę apie 20 proc. palyginti su praėjusių metų rudeniu – daugiausiai tam įtakos turėjo 38 proc. pabrangęs stiklas, taip pat energijos išteklių kainų augimas“, – tikino ji.

„Stengiamės sumažinti kainų augimo naštą savo pirkėjams, o ypač tokia lietuviams reikšminga proga, kuri neįsivaizduojama be žvakių uždegimo ritualo ant artimųjų kapų. Pasirūpinome, kad iki pat Vėlinių lojalumo programos „Ačiū“ dalyviai visų laikų perkamiausią žvakę stikliniame inde galės įsigyti už 0,60 Eur, o įdėklas žvakei kainuos 0,44 Eur – šios prekės kainuos tiek pat, kiek pernai“, – teigė I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Prekybos tinklo „Iki“ atstovė Vaida Budrienė skaičiavo, kad žvakių kainos jų prekybos tinkle išliks panašios, kaip ir pernai.

„Pigiausia žvakė kainuoja 0,49 Eur., brangiausia – 12,49 Eur, bet ji yra didelė, imantriai išpuošta.

Jeigu kalbant apskritai, tai nematome nei kainų, nei pirkimų tendencijų skirtumų lyginant su praėjusiu sezonu. Perkamiausios žvakės yra iki 2 Eur, vyrauja sidabro, balti, juodi ir pilki dangteliai.

Nors žvakių pardavimų pikas pasiekiamas paskutinėmis spalio dienomis, jau ne vienerius metus pastebime pirkėjų dėmesį kapinių žvakėms dar mėnesio pradžioje, kai kainos būna itin patrauklios“, – teigė ji.

Kaip atstovė kalbėjo LNK žiniose, artėjant Vėlinėms išauga ir maisto prekių pirkimas.

„Tai – trečia šventė pagal apyvartą po Kalėdų ir Vėlykų“, – pridūrė V. Budrienė.

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė aiškino, kad šiemet prekybos tinklui žvakių kainas pavyko išlaikyti panašias, kaip ir praėjusiais metais, o buvo ir tokių atvejų, kai žvakių kaina mažėjo.

„Pavyzdžiui, 48 val. degančios kapų žvakės kaina su nuolaida šiuo metu siekia 1,65 Eur, o deganti 24 val. kainuoja 0,85 Eur.

Mažesnis kapų žvakių papildymas, kurio degimo laikas yra apie 60 val., kainuoja 0,69 Eur, o degantis dvigubai ilgiau kainuoja 1,39 Eur“, – vardijo ji.

„Norfa“ atstovas Darius Ryliškis taip pat skaičiavo, kad pritaikius visas nuolaidas, žvakių kainos svyruoja nuo 0,27 iki 12,99 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją