„Situacija keičiasi kiekvieną dieną, keičiasi ir mūsų ekonominės prognozės.

Mes, įvertinę galimus smūgius, vis dėlto laikomės scenarijaus, kad tai bus laikina problema ir remiantis tomis prielaidomis perskaičiavome ekonomikos augimą šiems metams ir manome, kad ekonomikos susitraukimas galėtų būti -1,2 proc.

Šis poveikis – be paketo. Tai- šeštadienio skaičiavimai“, – sakė V. Vasiliauskas ir pridūrė, kad bazinis scenarijus keičiasi 4 proc.

„Viskas priklausys, ar atsigavimas bus U raidės, ar V, ar L. Tik dabar mūsų prielaidos susijusios su tuo, kad antrame ketvirtyje smūgis bus didžiausias, kitą pusmetį galime tikėtis kažkokio stabilizavimosi. Eina kalba apie tokį optimistinį scenarijų“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie Vyriausybės priimtą planą verslui ir ekonomikai, jis teigė, kad pasiūlytos priemonės – didelės.

„Pirma fronto linija yra fiskalinė politika. Keik tai susiję su kredito priemonėmis, persvarstysime galimybe atlaisvinti kapitalo rezervus. Visos kapitalo atlaisvinimo priemonės, eina kalba apie 187 mln. Eur ir tai sukuria prielaidas kreditui multiplikuoti iki 2 mlrd. Eur.“, – sakė jis.

Paklaustas, kaip vertina galimybę pasiskolinti, V. Vasiliauskas sakė, kad finansų rinkos šiandien yra neramios, tačiau galimybė skolinti yra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)