Dėl lengvinančių aplinkybių – tokį pažeidimą TV3 padarė pirmą kartą, jos atstovai pripažino kaltę ir geranoriškai pateikė paaiškinimus – skirta beveik minimali bauda. Įstatyme nurodytas baudos už tokį pažeidimą dydis – 1-10 tūkst. litų.

Įstatymą televizija pažeidė per tiesioginę krepšinio rungtynių tarp Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Salonikų „Aris" transliaciją sausio 9 d. Tąsyk ekrane buvo galima pamatyti alų gaminančios bendrovės „Švyturys“ logotipų, nors tuo metu (nuo 20.40 val.) juos rodyti buvo draudžiama.

Tiesa, dar metų pradžioje įsiplieskė diskusija, ar logotipus galima prilyginti reklamai ir ar jiems turi galioti sugriežtintas alkoholio reklamos transliavimo ribojimas.

Prieš porą mėnesių kilus triukšmui dėl krepšinio ir kitų sporto varžybų transliacijų bei alkoholio gamintojų simbolikos rodymo per jas, kai kurie politikai ragino VTAT vadovą Feliksą Petrauską reaguoti geranoriškai ir televizijų nebausti.

Tačiau, kaip pirmadienį DELFI sakė tarnybos direktorius, įstatymas neleidžia neatsižvelgti į pažeidimą.

Į repliką, kad televizijoms labiau apsimoka rodyti alkoholio gamintojų logotipus, matomus ant sportininkų marškinėlių, salių grindų ar reklamos stendų, ir vėliau gauti kelių tūkstančių litų baudą, F. Petrauskas taip pat atsakė, jog tenka vadovautis esamu įstatymu.

Nutarimas per 1 mėnesį nuo nutarimo įteikimo dienos gali būti apskųstas teismui.

Beje, penktadienį bendrovės „Tele-3” atstovams teks keliauti į dar vieną posėdį, kuriame bus nagrinėjamas dar vienas Alkoholio kontrolės įstatymo nustatyto reklamos draudimo pažeidimas per tiesioginę Eurolygos rungtynių transliaciją, pranešė TV3.

VTAT atlieka ir daugiau tyrimų dėl neleistinos alkoholio reklamos per televiziją, tačiau sprendimai juose dar nepriimti.

Nuo metų pradžios įsigaliojusios įstatymo pataisos draudžia TV ir radijo programose reklamuoti bet kokį alkoholį nuo 6 iki 23 val. Dėl to kai kurios televizijos dalies krepšinio rungtynių netransliavo tiesiogiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją