Z. Zamžickienė DELFI sakė gavusi du A. Račo skundus – viename jis prašo apginti savo garbę ir orumą, kitame – jo vadovaujamos BNS agentūros dalykinę reputaciją. Dėl abiejų skundų etikos inspektorė pradėjo tyrimus.

Skunduose prašoma įvertinti žiniasklaidos priemonėse dirbančių asmenų A. Ramanausko, A. Bačiulio ir A. Užkalnio veiksmus Visuomenės informavimo įstatymo bei Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso nuostatų atžvilgiu. A. Račui užkliuvo gruodžio 31-ąją socialiniame tinkle „Facebookpasirodęs A. Ramanausko įrašas. A. Bačiulis ir A. Užkalnis minėtu įrašu pasidalino (naudojo „share“ funkciją“).

A. Račo nuomone, tikrovės neatitinka teiginiai, kad „BNS vyriausiasis redaktorius-direktorius A. Račas yra tiesiog durnius be jokio humoro jausmo, be abstraktaus mąstymo“, kad jis „nemato problemų broliautis su nacistiniais degeneratais ir konvenciniais pusgalviais“ bei kiti.

BNS vadovo nuomone, minėtame įraše paskleista tikrovės neatitinkanti informacija, taip pažeisti jo garbė, orumas bei BNS dalykinė reputacija.

Sprendimą dėl abiejų skundų pagrįstumo Z. Zamžickienė turės priimti per tris mėnesius. Skundas dėl Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso nuostatų laikymosi bus perduotas Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijai – tai nėra etikos inspektoriaus kompetencija. Inspektorė pastebėjo, kad skunduose A. Račas neteisingai nurodė jos pavardę.

DELFI primena, kad Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba jau tiria kitą skundą dėl A. Ramanausko. „Metų šūdo“ apdovanojimus „Facebook“ paskelbusį ir premjerą Algirdą Butkevičių iškoneveikusį A. Ramanauską prieš porą savaičių etikos sargams apskundė A. Račas ir Socialdemokratų partija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (343)