Savo populiarumu krepšinis daugiau nei 6 kartus lenkia antroje populiarumo lentelės vietoje likusį futbolą, kuriuo domisi 7 proc. lietuvių. Kitomis sporto šakomis domimasi dar mažiau – kiek populiaresnis automobilių sportas, boksas ir kitos kovinės sporto šakos, tenisas. Visomis sporto šakomis labiau domisi vyrai. Futbolas ir kovinės sporto šakos populiaresnės tarp jaunesnio ir vidutinio amžiaus gyventojų, tenisas labiau pritraukia jaunesnio amžiaus gerbėjus.

Lietuvos gyventojai, nors ne itin entuziastingai, bet linkę pritarti išskirtinėms vienos sporto šakos – krepšinio - finansavimo sąlygoms. Tam visiškai arba iš dalies pritaria 37 proc. respondentų, 35 proc. – neturi nuomonės. Dar 28 proc. mano, kad visoms sporto šakoms turi būti sudaromos lygiavertės sąlygos. Labiausiai krepšinio kaip prioritetinės sporto šakos išskyrimui pritaria jauniausio amžiaus respondentai.

Patys reguliariai sportuoja ar mankštinasi tik dešimtadalis šalies gyventojų, daugiausia – jauniausio amžiaus atstovai (lentelė 3). Dar 28 proc. sportu ar mankšta užsiima nereguliariai, 21 proc. – retai. 40 proc. lietuvių teigė beveik niekada nesportuojantys. Įdomu pastebėti, kad mažesniuose miestuose ir rajonų centruose sportuoja išskirtinai jauniausio amžiaus gyventojai, tuo tarpu didmiesčiuose, ypač Vilniuje, didžiausias nesportuojančio jaunimo procentas, o vyresnio amžiaus atstovai gerokai aktyvesni.

Lentelė 1

Kokia sporto šaka domitės? proc.)
Krepšiniu43,8
Futbolu6,7
Automobilių sportu4,1
Boksu/ kovos sportu2,4
Tenisu2,3
Lengvąja atletika1,5
Kita3,8
Nesidomiu sportu31,5
Nežino/ neatsakė3,9
Viso:100

Lentelė 2

Kaip Jūs vertinate faktą, kad krepšinis yra labiausiai finansuojama sporto šaka Lietuvoje? (proc.)
Teigiamai/ greičiau teigiamai37,3
Neigiamai/ greičiau neigiamai28,0
Neturiu nuomonės34,7
Viso:100

Lentelė 3

Ar Jūs pats/ pati sportuojate (mankštinatės)? (proc.)
Taip, reguliariai10,8
Taip, kartais28,3
Taip, bet retai20,5
Ne, nesportuoju (nesimankštinu)40,4
Viso:100

Šį gyventojų viešosios nuomonės tyrimą DELFI portalo užsakymu atliko rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“. Cituojant nuoroda į DELFI ir „Spinter tyrimus“ BŪTINA!

Tyrimas atliktas 2003 metų rugpjūčio 30 – rugsėjo 3 d. Tyrime dalyvavo pastovūs šalies gyventojai nuo 18 iki 75 metų. Apklausa buvo atliekama standartizuoto interviu metodu.

Tyrimas vyko visoje Lietuvos teritorijoje, iš viso 95 atrankiniuose taškuose, išdėstytuose taip, kad reprezentuotų visą šalies teritoriją. Tyrimo metu buvo apklausti 1011 šalies gyventojai. Respondentų pasiskirstymas proporcingas gyventojų skaičiui šalies regionuose. Apklaustųjų sudėtis atitinka 18 – 75 metų šalies gyventojų pasiskirstymą pagal lytį, amžių, išsimokslinimą ir tautybę.

Tyrimo rezultatai atspindi 18 – 75 metų šalies gyventojų nuomonę.