„Dar turiu energijos, atkaklumo ir esu pasirengęs (leidimo iš EK-red.) laukti tiek, kiek reikės. Žinoma, praleidome gerą laiką, vasarą, per kurią galėjome, sakyčiau, vos ne pusę stadiono padaryti, nes ateina žiema, o žiemą statybose darbų kiekis labai limituotas.

Atėjo laikas tą projektą užbaigti. 37 metai – man atrodo, tai gėdingas projekto terminas. Jeigu Lietuva tiek visko sukūrė, tiek visko pasiekė, o mes, turbūt, niekada taip gerai negyvenome, tai manau, kad nusipelnėme turėti ir stadioną“, – sakė jis.

A. Avulis svarstė, kad ir Afrikoje šalys turi savo stadionus, o, mes, Lietuva, Europos Sąjungos valstybė, neturime.

„Dabar Europos Komisija per artimiausią mėnesį turi ištransliuoti žinutę, tikiuosi, kad ji bus pozityvi, o spalio pradžioje ar viduryje mes turėsime gerų žinių“, – sakė jis.

Kaip užsiminė, tik gavus leidimą lauks įvairių sutarčių pasirašymas, dokumentų tvarkymas.

„Statybos dabar užšaldytos, griauti nieko nereikės, reikės tiesiog jas pratęsti. Žinoma, bus pasirašytos eilės sutarčių, jos bus atnaujintos, nes kai kurios kompanijos nesulaukė sprendimo, nutraukė sutartis.

Be abejo, tai bus tam tikras paruošiamasis darbas. Tikiuosi, kad statybas dar spėsime pradėti šiemet“, – sakė verslininkas.

Jis žadėjo, kad stadionas duris galėtų atverti jau 2027 m. viduryje.