Nuo ketvirtadienio įsigalioję ministro įsakymai leidžia butų ar kitų patalpų savininkams biuletenį pildyti ir pateikti elektroninio ryšio priemonėmis, pavyzdžiui, naudojantis mobiliąja programėle.

„Aplinkos ministerija ir anksčiau gaudavo prašymų dėl balsavimo nuotoliniu būdu ir toks variantas dėl karantino apribojimų jau tapo būtinas. Procesas atrodys panašiai kaip dabar, tik jį atlikti bus galima neatsitraukus nuo kompiuterio“, – pranešime sako ministro patarėjas IT pertvarkai Eimantas Norkūnas.

Gyventojui atidavus balsą, bus sugeneruojamas skaitmeninis balsavimo biuletenis su asmens pasirinktu variantu, kurį reikės pasirašyti el. parašu arba naudojant „Smart-ID“.

Elektroninis balsavimas nebus privalomas, nes ne visi asmenys, turintys teisę organizuoti balsavimą raštu, galės užtikrinti jo įgyvendinimą.

Ministerija taip pat pabrėžia, kad nėra panaikinama galimybė balsuojantiesiems išreikšti savo valią įprastu būdu. Organizatorius privalės užtikrinti, kad visiems balsuojantiesiems būtų įteiktas balsavimo biuletenis nepriklausomai nuo balsavimo pavidalo.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)