Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Vytautas Kukaitis DELFI ketvirtadienį patvirtino, kad po sėkmingo FNTT Vilniaus skyriaus pareigūnų tyrimo pavyko atskleisti dar vieną PVM grobstytojų grupuotę. „Bendra fiktyvių sandorių suma – 3 milijonai litų, valstybei buvo padaryta žalos už maždaug pusę milijono”, - sakė prokuroras.

Tiesa, jo teigimu, yra areštuotas sukčiavimu įtariamų verslininkų turtas, todėl žala valstybei turėtų būti atlyginta.

Ketvirtadienį Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas leido šešis įtariamuosius suimti, be to, ikiteisminio tyrimo teisėjai dvi dienas apklausė keliolika įtariamųjų.

Kokios bendrovės yra susijusios su PVM grobstymu, prokuratūra kol kas nekomentuoja, tačiau užsiminė, kad jos susijusios su inžinerinėmis komunikacijomis, statybomis bei kompiuterinėmis technologijomis.

Su PVM grobstymu yra susijusi garsi statybų bendrovė „Eikos statyba“, kurios būstinėje buvo atliktas dokumentų poėmis. Šią informaciją DELFI patvirtino ir Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos prezidentas, „Eikos statybos“ akcininkas Robertas Dargis. Pasak jo, du bendrovės darbuotojai „buvo sukūrę tinklelį“, į kurį įėjo net apie 40 asmenų.

„Pareigūnai mums nieko nekomentavo, tik paprašė padėti atlikti dokumentų poėmį“, - sakė R. Dargis.

FNTT Vilniaus skyriaus pradėtą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją