Taip nusprendė įmonės restruktūrizavimo bylą nagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas.

„Teismas neturi pagrindo manyti, jog „Kavesta“ esama padėtis leidžia tikėtis, kad ji gali pagerinti savo finansinę būklę ir atkurti mokumą, todėl jai keltina bankroto byla“, – teigiama rugsėjo 12-osios nutartyje.

Kita šio teismo nutartis, kuria nutraukta restruktūrizavimo byla ir atsisakyta tvirtinti restruktūrizavimo planą, įsiteisėjo rugpjūčio 29 dieną.

Bankrotą „Kavestai“ pernai gruodį dėl 22,7 tūkst. eurų skolos teismo paprašė kelti statybų bendrovė „GS LT“, tačiau šių metų pradžioje nutarta kelti restruktūrizavimo bylą.

Jos duomenimis, „Kavesta“ laiku nevykdo savo prievolių kreditoriams – dėl skolų inicijuota mažiausiai 61 byla. Šiuo metu įmonėje dirba 7 darbuotojai, kai prieš metus jų buvo beveik pusantro šimto.

Bendrovė aiškina, kad prasidėjus koronaviruso pandemijai, o vėliau Rusijai pradėjus karą Ukrainoje ji patyrė didelių nuostolių, kurie viršijo uždirbamą pelną, dėl to negalėjo vykdyti savo pareigų sutartyse numatytais terminais, o už vėluojančius atlikti darbus buvo skaičiuojami delspinigiai bei baudos, kurios padidino ir taip išaugusias sąnaudas.

2023-iųjų pabaigoje įmonės turto vertė viršijo 3,2 mln. eurų, o skolos – 0,83 mln. eurų. Registrų centrui pateiktos veiklos ataskaitos rodo, kad pernai ji gavo 5,6 mln. eurų pajamų ir patyrė 2,91 mln. eurų nuostolį.