Miesto tarybai pritarus žemės sklypų Savanorių pr. 1 ir Konarskio g. 4 apjungimui, bendrų reglamentų nustatymui ir patvirtinus detalųjį planą, bendrovė „Via Sportas“ gavo leidimą greta pirmojo savo dangoraižio pastatyti dar vieną.

Bendrovės atstovai savo planų dėl antrojo dangoraižio DELFI nekomentuoja.

Tačiau, kaip teigė pirmojo bokšto autorius architektas Leonidas Merkinas, antrasis bokštas bus mažesnis už pirmąjį – jį planuojama „pakelti“ nuo 9 iki 16 aukštų.

„Nuo pat pradžių šioje vietoje buvo sumanymas statyti vieną pastatą su dviem bokštais. Dabar pirmasis bokštas atrodo labai vienišas, o kai atsiras žemesnis „brolis“, abu jie žiūrėsis kur kas gražiau“, - sakė architektas.

L. Merkinas įsitikinęs, kad kitoje gatvės pusėje, vietoje duonos kepyklos pastatų ateityje iškils ir daugiau aukštybinių pastatų: „Miestui tai būtų naudinga, nes dabar ši teritorija yra neužbaigta“.

LAS projekto nematė

Lietuvos architektų sąjungos (LAS) pirmininkas Gintautas Blažiūnas DELFI pareiškė neigiamai vertinąs dabartinę situaciją, kai šioje miesto vietoje stovi tik vienas aukštybinis pastatas. Tačiau jis pabrėžė, kad LAS nėra žinoma, kaip pastatų užsakovai ir architektai ruošiasi situaciją ištaisyti.

„Dabar tas vienas pastatas atrodo labai blogai. Situaciją ten galima pagerinti keliais būdais: pastatyti daugiau panašaus dydžio pastatų arba ieškoti kitų sprendimų, kurie gali būti netikėti įvairių autorių požiūriu. Tačiau kol kas mes nieko nematėme ir nieko nežinome, ką ten galvojama daryti, nes viešai kol kas niekas nieko nerodė“, - sakė G. Blažiūnas.

Jis prisiminė, jog anksčiau „Helios City“ statytojai kalbėjo apie pastatą iš trijų bokštų.

Statybos painiojosi su politika

Kaip DELFI pasakojo sostinės tarybos narė Larisa Dmitrijeva, leidimo statyti antrąjį „Helios City“ bokštą išdavimas buvo vilkinamas dar ankstesnėje miesto taryboje. Esą todėl šalia pirmojo dangoraižio buvo pastatytas vos 9 aukštų pastatas.

Rusų sąjungos atstovė ragino dabartinės tarybos narius pritarti verslininkų planams „paauginti“ antrąjį bokštą.

„Mes visi priklausome nuo verslininkų, todėl turime dirbti kartu, padėti jiems, tada ir jie padės miestui. Jeigu jų nebūtų, tai iš ko gi mes gyventume?“, - DELFI klausė tarybos narė.

Ji neigė padedanti tik tiems verslininkams, kurie kartu su Rusų sąjunga siekė patys patekti į mieto tarybą: milijonierius „Helios Group“ prezidentas Valerijus Stankevičius 2007 m. buvo įrašytas antruoju numeriu šios partijos sąraše.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją