Idėja – ne nauja

A. Vaitkus „Delfi“ pasakojo, kad mintis, jog Klaipėdai reikia sporto komplekso su regioniniu futbolo stadionu gimė maždaug prieš dešimtmetį, o tam jau tada buvo numatyta konkreti vieta.

Planuojama teritorija, kaip tikino, nepasikeitusi ir šiai dienai ir yra numatoma Klaipėdos miesto rytinėje dalyje, šalia Jakų žiedo sankryžos, prie Palangos plento. Numatytas jos plotas siekia apie 250 ha.

„2013 metais bendrovės „Nacionalinių projektų rengimas“ atliktoje galimybių studijoje buvo numatyta, kad rytiniame Klaipėdos pakraštyje, tarp Palangos plento, Tilžės ir Klemiškės gatvių galėtų būti pastatytas sporto kompleksas su 8-10 tūkst. vietų stadionu. Tačiau idėja liko neįgyvendinta ir laikui bėgant paseno.

2022 metais miesto savivaldybės mero potvarkiu buvo sudaryta darbo grupė, kuri rengė planuojamos įsigyti galimybių studijos techninę specifikaciją. Vyko diskusijos, atsižvelgta į gautas rinkos konsultacijų dalyvių pastabas, pasiūlymus. Tokiu būdu buvo išgryninta pirkimo objekto apimtis.

Privaloma komplekso sudėtinė dalis – futbolo stadionas turi talpinti ne mažiau kaip 15 tūkst. žiūrovų vietų bei atitikti šiandienius ir ateities UEFA reikalavimus“, – apie planus sakė miesto meras.

Jo teigimu, 2023 m. buvo nuspręsta imtis galimybių studijos, pasiūlant šioje teritorijoje daugiafunkcį sporto kompleksą, kuris atitiktų tiek regiono gyventojų, tiek sporto bendruomenės lūkesčius.

„2023 m. rugsėjį pasirašyta sutartis su paslaugos teikėju MB „Bauland“, veikiančiu jungtinėje veikloje su UAB „Newsec advisers LT“, dėl galimybių studijos parengimo“, – teigė jis.

Tokios studijos parengimas miestui kainavo 46 900 Eur.

„Gegužės 24 d. įvyko Klaipėdos regioninio stadiono perspektyvų studijos viešas pristatymas, kurio metu pristatyti vystymo scenarijai, paremti skirtingais ambicijos lygiais“, – teigė A. Vaitkus.

Yra keturi variantai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)