Kaip rašoma Aplinkos ministerijos parengtame projekte, šiam tikslui būtų skirti Turto banko valdomi bendrovės „Genetiniai ištekliai“ plotai, esantys Panevėžio rajono Upytės seniūnijoje, kurių bendras plotas – virš 200 ha.

Projekto pažymoje pabrėžiama, kad 124,84 ha sklypu Tarnagalos kaime ir 76,08 ha teritorija Memenčių kaime šiuo metu domisi ir vienas iš potencialių gynybos ir saugumo pramonės investuotojų.

Šiuo nutarimu taip pat iš valstybės išperkamos žemės naudotojų ir jų naudojamų sklypų sąrašo išbraukiamas 3,78 ha ploto sklypą Vilniuje, Gunkliškių gatvėje. Jo atveju, dėl patikrinimo metu, nustatytų pažeidimų.

Anot Aplinkos ministerijos, šiame žemės sklype sandėliuojamos automobilių dalys, laikoma įvairi neeksploatuojama techniškai netvarkinga technika, kai kuriuose pastatuose vykdoma automobilių remonto veikla, kitoje žemės sklypo dalyje parkuojami vilkikai, jų priekabos, galimai vykdoma logistikos veikla.

ELTA anksčiau skelbė, kad JAV gynybos technologijų milžine „Northrop Grumman International Trading“, Lietuvoje iki 2026 metų pradžios planuojama įrengti kelių dešimčių milijonų eurų vertės vidutinio kalibro 30 milimetrų (mm) šaudmenų gamybos liniją.

Tuo metu Vokietijos gynybos pramonės koncernas „Rheinmetall“ investicijos į amunicijos gamyklą Radviliškio rajone sieks daugiau kaip 180 mln. eurų ir bus sukurta daugiau kaip 150 darbo vietų. Gamykla per metus pagamins tūkstančius 155 mm kalibro šaudmenų, kurių dalis bus skirta ir Lietuvos kariuomenės poreikiams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją