„Vilniaus miesto savivaldybė šių metų vasarį projektinių pasiūlymų pakeitimams pritarė, o po šio pritarimo baigėme rengti komplekso techninį projektą ir savivaldybei pateikėme dokumentus, reikalingus „Akropolis Vingis“ statybą leidžiančio dokumento gavimui. Šiuo metu laukiame statybą leidžiančio dokumento išdavimo“, – Eltai teigė „Akropolis Group“ rinkodaros ir komunikacijos vadovas D. Mertinas.

Vilniaus miesto savivaldybė šiuo metu yra patvirtinusi ir du „Akropolis Vingis“ vystytojų parengtus eismo infrastruktūros projektinius sprendinius. „Akropolis Group“ atstovo teigimu, šie sprendiniai yra skirti padidinti eismo pralaidumą ir pritaikyti vietos infrastruktūrą prie daugiafunkcinio komplekso poreikių.

„Viename projekte numatyta, jog dabartinė Gerosios Vilties ir Geležinio Vilko gatvių sankryža bus rekonstruojama į dviejų lygių nepertraukiamo eismo sankryžą (...). Kitu projektu numatytos įrengti papildomos eismo juostos ir kiti infrastruktūros gerinimo sprendiniai Eigulių gatvėje ir Savanorių prospekto žiedinėje sankryžoje“, – aiškino D. Mertinas.

„Dalis eismo infrastuktūros gerinimo sprendinių jau įgyvendinami – vadovaujantis atskirai projektui išduotu statybas leidžiančiu dokumentu baigiama tiesti ties vystomo sklypo pakraščiu esanti Eigulių gatvės atkarpa“, – pridėjo jis.

Šie darbai bus vykdomi „Akropolis Group“ valdomos bendrovės lėšomis. Grupė pranešime informuoja, kad remiantis galiojančiais teisės aktais leidimas daugiafunkcinio komplekso eksploatavimui gali būti išduotas tik vystytojui pilnai užbaigus infrastruktūros gerinimo projektų įgyvendinimą.

Anot D. Mertino, apie tolimesnę projekto eigą ir statybos darbų pradžią bei numatomą kainą kalbėti bus galima tik gavus statybas leidžiančius dokumentus ir įvykdžius rangovų atranką. Šiuo metu nežinoma, kokia bus galutinė investicijų suma ir kyla klausimų, ar ji viršys 2020 metais numatytus 250 mln. eurų.

„Akropolis Vingis“: statybos planuojamos ilgiau nei dešimtmetį

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją