4,6 ha sklype ant Platelių ežero kranto įrengti 7 statiniai: 11-os kambarių viešbutis su pilnavertėmis SPA paslaugomis, 3 vilos, iš kurių 2 – su pirtimis, restoranas su vyno rūsiu, konferencijų sale bei pramogų erdve, sporto klubas su pirtimi ir administracinis pastatas. Teritorijoje taip pat išsidėstę teniso kortas, parko golfo aikštynas ir paplūdimys su prieplauka.

„Kompleksas prieš 9-erius metus prabangiai, pasitelkiant žinomus interjero dizainerius ir kokybiškas medžiagas, įrengtas kaip užmiesčio klubas. Šiandien jis gali būti naudojamas tiek pagal pradinę savo paskirtį, tiek – turizmui.

Kompleksas iki šiol yra valdomas iš Žemaitijos kilusio, apylinkes puikiai pažįstančio ir todėl itin patrauklią vietą jam parinkusio savininko. Parduoti sėkmingai veikiančią erdvę nuspręsta siekiant skirti daugiau laiko naujiems, šiuo metu vystomiems projektams“, – teigia pardavėjas.

50 km nuo pajūrio esančio užmiesčio klubo autoriai kompleksą kūrė derindami laisvalaikio, sporto ir verslo poreikius: erdvės pritaikytos šeimyniniam ar draugų poilsiui, asmeninėms šventėms, taip pat – verslo išvykoms ir nedidelėms konferencijoms. Išskirtinis dėmesys čia skiriamas sveikatingumui ir aktyviai gyvensenai: tam didelėje teritorijos dalyje pritaikytos sporto erdvės, pirtys ir SPA.

Kaip teigiama, Žemaitijos nacionaliniame parke įsikūrusio komplekso „SALA Plateliai Resort“ kaina viešai neskelbiama, jos kviečiama teirautis individualiai.

Parduodamas „SALA Plateliai Resort“

Privati erdvė ant Platelių ežero kranto – išskirtinė ir reta

Platelių ežeras, ant kurio kranto įkurtas užmiesčio klubas – didžiausias ir giliausias ežeras Žemaitijoje, išsiskiriantis gamtine įvairove, salų gausa ir turtingu, Viduramžius siekiančiu istoriniu palikimu.

Ežero apylinkės – sparčiai vystomos, įvairiapusiškai pritaikomos turizmui: nutiestas visą jį juosiantis dviračių takas, įrengta poilsio infrastruktūra ir apžvalgos aikštelės, investuojama į istorinių objektų, tokių, kaip Viduramžių pilis saloje ar dvaro sodyba, išsaugojimą.

„Newsec“ ekspertų teigimu, visa tai lemia jau ne vienerius metus augantį NT investuotojų, pirkėjų ir lankytojų dėmesį Platelių ežero apylinkėms bei aktyvias sklypų čia paieškas. Vystantis turizmui, atokių, ramybę ir privatumą galinčių užtikrinti erdvių šioje šalies vietoje sparčiai mažėja.

„Komplekso teritorija įsigyta ir įrengta anksčiau, prieš beveik dešimtmetį, tai leido čia išsaugoti privatumą ir asmeninę erdvę, įrengti uždarą, individualioms reikmėms patogiai pritaikomą užmiesčio klubą. Šiuo metu potencialiems pirkėjams Platelių ežero apylinkėse tai tampa patraukliu išskirtinumu“, – sako „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovė Lietuvoje Jurgita Ragaišė.

Auga ir vietinis, ir atvykstamasis turizmas

„Stebėdami turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ renkamus duomenis, matome, kad Lietuvoje jau kelerius metus nuolat sparčiai auga vidinis turizmas. Pernai matėme net 118 proc. augimą, pirmojo šių metų pusmečio rezultatai taip pat turėtų būti paskelbti netrukus.

Ekspertų vertinimu, jis tampa vis madingesnis tiek dėl pandemijos laikotarpiu šalies gyventojų atrastų nematytų Lietuvos vietų, tiek – dėl siekio gyventi tvariau, mažiau teršti aplinką keliaujant didelius atstumus. Svarbus – ir noro būti arčiau švarios gamtos aspektas“, – sako J. Ragaišė.

„Newsec“ atstovės teigimu, mūsų šalyje sėkmingai atsigauna ir pandemijos laikotarpiu nutrauktas atvykstamasis turizmas, plečiasi jo geografija: vis daugiau kaimyninių šalių gyventojų atranda ne tik Vilnių, Trakus ir Nidą, bet ir išskirtinai švarią Lietuvos gamtą nacionaliniuose parkuose.

„Vertinant šias tendencijas, galima teigti, kad tiek Lietuvos gyventojams, tiek užsienio svečiams pritaikyta poilsio ir pramogų infrastruktūra mūsų šalyje gali būti vertinga ilgalaikė investicija. Tą matome ir iš augančio potencialių pirkėjų susidomėjimo būtent tokiais projektais“, – teigia „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovė Lietuvoje, Jurgita Ragaišė.