Architekto Gintaro Balčyčio projektuojamas kompleksas, žiūrint iš viršaus, atrodys tarsi dvi viena priešais kitą suguldytos „L“ raidės. Dviejuose namuose planuojami 16, 7–8, ir 5–6 aukštų sujungti tūriai.

Vidiniame kieme planuojamos vaikų žaidimo aikštelės, žalioji zona. Po kiemu ir namais numatyta įrengti dviejų aukštų požeminę, maždaug 360 vietų automobilių stovėjimo aikštelę. Pirmieji aukštai, kaip manoma, bus skirti komercinei paskirčiai, prie jų bus įrengtos 35 antžeminės automobilių stovėjimo vietos.

Stačiakampių pastatų puošmenos – skirtingo dydžio langai, fasadą padarysiantys panašų į lietuvių rankomis austų staltiesių raštus.

Pirminį projektą Kauno architektų ir urbanistų ekspertų tarybai pristatęs G.Balčytis sulaukė pagyrų už pavykusį naujų statinių įkomponavimą į sovietmečio daugiabučiais namais apsuptą aplinką. Daugiaaukščius gyvenamuosius namus tikimasi pradėti statyti dar šiais metais.

Daugelis ekspertų susirūpino, kad statybviete nevirstų ir greta esanti žalia aikštė, kurioje žaidžiamas regbis. Šiuo metu tai yra valstybinė žemė.