Objektas pasižymi savo išskirtine lokacija – iš buvusių administracinių patalpų atsiveria nuostabūs vaizdai į Totoriškių ežerą. Administracinės patalpos išsidėsčiusios per du aukštus, turi individualų įėjimą su pandusu nuo ežero pusės. Pradinė objekto aukciono kaina siekė 234 tūkst. eurų.

„Nenuostabu, kad tokioje vaizdingoje vietovėje esantis objektas sulaukė didelio susidomėjimo. Aukcione iki paskutinės minutės varžėsi 9 dalyviai, o jų statymai išaugino pardavimo kainą beveik perpus.

Objektas yra gyvenamojoje Trakų miesto dalyje, kurioje vyrauja individualūs ir nedideli daugiabučiai namai, todėl parduoti objektas gali tapti puikia investicija turistų gausiai lankomame krašte“, – sako Turto banko pardavimų departamento direktorė Guoda Gurauskaitė.

1940 metų statybos objektas, kuris tapo nebereikalingu valstybinėms funkcijoms atlikti, yra strategiškai puikioje miesto vietoje. Netoliese galima rasti maitinimo ir paslaugų vietas, parduotuvę. Iki objekto veda apšviesta asfaltuota gatvė, o prie pastato yra įrengta automobilių stovėjimo aikštelė.

Už parduotą turtą gautos lėšos bus skirtos Turto banko vykdomiems modernizacijos projektams finansuoti.

Per artimiausius trejus metus Turto bankas planuoja parduoti valstybei nereikalingo turto už 120 mln. eurų. Gautos lėšos, kartu su ES parama ir valstybės perskolintomis lėšomis bus investuojamos į valstybės pastatų statybą, atnaujinimą, pritaikymą neįgaliesiems, energetinio efektyvumo ir energijos gamybos priemones.