Apie tai pirmas pranešė portalas alfa.lt.

Vilniaus apygardos teismo pirmininko padėjėja Lina Nemeikaitė patvirtino „Delfi“, kad trečiadienį teismas išnagrinėjo ieškovo „mažosios bendrijos „Dvi plytos“ vadovo Ž. Ž. pareiškimą dėl bankroto bylos iškėlimo atsakovei MB „Dvi plytos“. Kreipimasis į teismą gautas liepos viduryje.

„Ieškovas nurodė, kad pagrindinė atsakovės vykdytos veiklos sritis buvo statybos darbai, įmonė atlikdavo patalpų remonto darbus, ieškodavo medžiagų pagal užsakovų poreikius (...).

Iš byloje pateiktų duomenų teismas sprendė, kad įmonės įsipareigojimai kreditoriams viršija turimo turto vertę. Be to, atsižvelgiant į tai, kad įmonėje nėra nė vieno darbuotojo, galima spręsti, kad įmonė nebevykdo ūkinės komercinės veiklos“, –sako L. Nemeikaitė.

Tad teismas darė išvadą, jog atsakovė yra nemoki, ji laiku negali vykdyti turtinių prievolių bei nėra pagrindo spręsti, kad atsakovė yra gyvybinga.

„Duomenų apie vykdomą ūkinę komercinę veiklą, leisiančią įvykdyti prievoles ateityje, nenustatyta, todėl MB „Dvi plytos“ keltina bankroto byla“, – sakoma komentare.

Pasak L. Nemeikaitės, teismas nutarė iškelti MB „Dvi plytos“ bankroto bylą ir nemokumo administratore paskirti uždarąją akcinę bendrovę „Insolvio“.

Ž. Žvagulis nesureikšmina nepavykusio verslo bandymo (asociatyvi nuotr.)

Žvagulis: nutarėme nevykdyti veiklos

Populiariosios muzikos senbuvis Ž. Žvagulis nelinkęs teikti reikšmės šiam įvykiui. Anot jo, kiti verslai sekasi gerai.

„Pas mane sėkmingai sekasi. Čia buvo bandymas prieš pandemiją. Per pandemiją nepavyko. Tiesiog, užsivilkome, uždarėme veiklą ir tiek. Nutarėme nevykdyti tos veiklos“, – „Delfi“ ketvirtadienį apie MB „Dvi plytos“ sakė Ž. Žvagulis.

Kaip žinoma, Žvagulių šeima veikia ir kulinarijos srityje, vysto šakočių kepimo verslą.

Registrų centro duomenimis, MB „Dvi plytos“ veiklą pradėjo 2020 metais, jos pagrindinė veikla nurodoma gyvenamųjų ir negyvenamųjų pastatų statyba; statybos baigimas ir apdaila, statinių nugriovimas ir statybvietės paruošimas ir kita veikla.

Iš finansinių ataskaitų matyti, kad 2021 metais mažosios bendrijos pajamos siekė 69,7 tūkst. eurų, o grynasis pelnas – 6 tūkst. eurų. Pernai gauta 7,5 tūkst. eurų pajamų ir 122 eurai grynojo pelno.

Portalo rekvizitai.lt duomenimis, MB yra skolinga „Sodrai“ apie 7 tūkst. eurų.

„Sodros“ duomenys apie darbuotojus siekia tik šių metų kovą, tuomet dirbo 9 žmonės. Vidutinis atlyginimas tarp 2023 metų gegužės ir 2024 metų kovo svyravo maždaug 600–840 eurų ribose.

Kaip teigė L. Nemeikaitė, teismų informacinės sistemos LITEKO duomenimis, Lietuvos teismuose nėra nagrinėjamų civilinių bylų, kuriose minėtai MB būtų pareikšti turtiniai reikalavimai. Jai nėra keliama restruktūrizavimo byla.