Nekilnojamo turto plėtros bendrovės „Vastint Lithuania“ vadovas Kęstutis Vedeckis DELFI pasakojo, kad minėtoje teritorijoje netrūks nei griovimo, nei statymo, nei teritorijos išsaugojimo darbų.

„Teritorija didelė, todėl bus visko. Tai, kas saugotina – išliks, kas ne – bus griaunama.

Šiuo metu visą teritoriją kaip tik norime suderinti su paveldosaugininkais. Turime numatytų susitikimų. Pagal jų pastabas dirbsime ir toliau“, – apie planuojamus darbus sakė K. Vadeckis.

Nors specialistas nedaugžodžiavo ir teigė apie projektą kol kas negalintis daug papasakoti, jis prasitarė, kad didžiąją teritorijos dalį visgi užims butai, tačiau pasakyti, kiek jų bus, ar kokia bus jų kvadratūra, jis negalėjo.

„Taip pat bus biurai, kurie bus Juozapo Tiškevičiaus žiemos rūmuose. Daugiau jų neplanuojama ir, tikriausiai, daugiau nebus.

Taip pat bus ir viešbutis“, – sakė vadovas.

Kelių aukštų statinys išdygs, K. Vadeckio teigimu, taip pat priklausys nuo paveldosaugininkų.

„Galiu pasakyti, kad juo operuoti, naudotis, suprasdami vietos patrauklumą, daug kas norėtų.

Šiandien mes esame pasikalbėję su visais operatoriais ir turime pozityvius lūkesčius, bet su niekuo dar nesame galutinai susitarę, kas bus viešbučio operatorius ir koks bus brendas“, – sakė jis ir pridūrė, kad buvo kalbėtasi ir su trimis didžiausiais Europos žaidėjais, tiesa, jie, anot vadovo, Lietuvoje jau vykdo veiklą.

Vilniaus širdyje planuojamos didelės statybos

Kaip pasakojo K. Vadeckis, šiandien darbai labiau vyksta tvarkant popierius, vyksta projektinių pasiūlymų ruošimas, restauracijos darbų skaičiavimai. Visgi jeigu viskas klostysis gerai, kaip išdavė vadovas, statybų darbus tikimasi pradėti jau kitąmet.

Atskleisti, kiek toks daugiafunkcinis projektas pareikalaus investicijų, specialistas nenorėjo.

„Visgi viskas priklausys nuo suderinto galutinio kvadratų skaičiaus. Kiekvienas kvadratas turi savo kainą“, – sakė jis.

Investicinį projektą „Radvilų valdos“ Turto banko už 12,35 mln. eurų „Vastint Lithuania“ įsigijo 2016 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)