„Šiuo metu baigiamos atstatyti gelžbetoninės namo konstrukcijos, vėliau šį mėnesį prasidės stogo, fasado ir langų įrengimo darbai. Paraleliai vykdomi namo vidaus inžinerinių sistemų remonto darbai. Visi darbai vyksta pagal suplanuotą ir gyventojams pateiktą grafiką“, – Eltai perduotame komentare teigė Vilniaus miesto savivaldybės ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas.

Jis priminė, kad net pabaigus rekonstrukcijos darbus, paskutinysis etapas bus vidaus apdailos darbai, o už juos atsakingi patys gyventojai.

Viršuliškių daugiabutis po sprogimo ir gaisro

G. Grubinskas teigė, kad dėl skirtingo žalos lygio nėra žinoma, kada visi gyventojai galės sugrįžti į daugiabutį.

„Kiekvieno buto situacija labai individuali, vieni butai buvo visiškai nugriauti, kiti nukentėjo iš dalies. Taigi ir vidaus apdailos darbų reikės skirtingos apimties – vieniems pakaks minimalaus remonto, kitiems – gavus atstatytą butą su naujai įrengtais langais, durimis, išvedžiota elektros instaliacija ir pajungta šildymo sistema, reikės įsirengti iš naujo. Dėl to ir sugrįžimo į namus laikas kiekvienam gyventojui bus individualus“, – komentavo jis.

Birželio mėn. V. Benkunskas pranešė, kad pradedamas pirminis namo atstatymo etapas, turėjęs trukti keturis mėnesius. Jo metu turėjo būti išardytos pažeistos konstrukcijos iki apačios, tada atlikti monolitiniai išliejimo darbai. Šiam etapui pasibaigus liktų sutvarkyti inžinerines sistemas.

ELTA primena, kad sausio mėnesio pradžioje sostinės Viršuliškių gatvėje esančiame daugiabutyje įvykus keliems sprogimams kilo gaisras. Gaisro metu buvo pažeistos daugiabučio konstrukcijos, įgriuvo tarp degančių butų esanti perdanga.

Dėl kilusio gaisro iš viso evakuoti 30-ies butų gyventojai, 3 žmonės gaisro metu apsinuodijo smalkėmis, du namo gyventojai žuvo.

Po sprogimo ir gaisro pažeistą daugiabutį Viršuliškėse ekspertai pasiūlė atstatyti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją