JAV centrinis bankas, kaip prognozuojama, nedidins palūkanų normų per šią savaitę vyksiantį posėdį, bet rinkos nekantrauja išgirsti banko nuomonę apie pasaulinės ekonomikos būklę ir monetarinės politikos perspektyvas.

Antradienio dienos prekyboje, palyginti su pirmadienio vakarine prekyba, aukso kaina pakilo nuo 1 tūkst. 237,50 iki 1 tūkst. 243,63 dolerio už unciją. O ateities sandorių aukso kaina Niujorke sumažėjo 5,2 JAV dolerio ir siekė 1 tūkst. 245,40 JAV dolerio už unciją.

Ekonomistai prognozuoja, kad JAV federalinis atsargų bankas padidins palūkanų normą birželį, o vėliau dar kartą baigiantis metams.

Atsigaunanti Japonijos jena daro spaudimą JAV dolerio kursui, nes Japonijos centrinio banko planai dėl monetarinio skatinimo išlieka neaiškūs. Vis dėlto antradienį Europos akcijų rinkos išaugo, o nafta pabrango 1 proc., ir tai rodo didesnį susidomėjimą rizikingais aktyvais ir galimą aukso paklausos sumažėjimą.

Didžiausio pasaulyje aukso ETF fondo „SPDR Gold Trust“ atsargos pirmadienį sumažėjo 0,3 proc. iki 802,65 tonos.

Grynasis aukso importas iš Honkongo į Kiniją kovą, lyginant su vasariu, padidėjo iki aukščiausio lygio per tris mėnesius – nuo 53,9 iki 71,8 tonos.

Sidabro kainos antradienį, palyginti su pirmadieniu, ūgtelėjo nuo 16,989 iki 17,047 JAV dolerio. Platinos kaina antradienį, lyginant su pirmadienio vakarine prekyba, pakilo nuo 1 tūkst. 011,50 iki 1 tūkst. 012,50 JAV dolerio. Paladžio kaina smuko nuo 601,00 iki 599,75 JAV dolerio.

JAV akcijų rinka prekybą pradėjo augimu

JAV akcijų rinka antradienio prekybos sesiją pradėjo nežymiu augimu, rinkoms laukiant JAV federalinio atsargų banko posėdžio ir svarbiausių bendrovių pelno ataskaitų, informuoja BBC.

Analitikų prognozėmis, JAV centrinis bankas nedidins palūkanų normų per šią savaitę vyksiantį posėdį. Tačiau manoma, kad bankas padidins palūkanų normą birželį, o vėliau dar kartą baigiantis metams.

Antradienio prekybos akcijomis Niujorke pradžioje „Dow Jones“ akcijų indeksas pakilo 27,29 punkto, iki 18004,53 punkto, „S&P 500“ – 3,81 punkto, iki 2091,60 punkto. Atskiras technologijų įmonių akcijų indeksas „Nasdaq“ padidėjo 5,49 punkto, iki 4901,27 punkto.

„Procter & Gamble“ akcijos atpigo 0,5 proc. po to, kai JAV bendrovė, laikoma didžiausia pasaulyje namų priežiūros ir higienos prekių gamintoja, pranešė apie savo naujausius ketvirčio rezultatus. Trečiąjį finansinių metų ketvirtį jos pelnas išaugo daugiau nei prognozuota dėl sumažėjusių išlaidų ir padidėjusios parduotų prekių vertės. Tačiau bendrovės pardavimai smuko septintą ketvirtį iš eilės, nes „P&G“ mažina savo prekių ženklų portfelį.

„3M“ akcijos atpigo 0,5 proc., nors JAV pramonės bendrovė pranešė apie didesnį nei prognozuota pirmojo ketvirčio pelną, siekiantį iki 1,28 mlrd. dolerių.

JAV bendrovių „Apple“ ir „eBay“ ketvirtinių rezultatų laukiama antradienio prekybos akcijomis pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)