Dienos pradžioj „Brent“ tipo naftos kaina buvo pakilusi 2,85 proc., tačiau dienos pabaigoje pasirodžius informacijai apie pasiektą progresą derybose dėl Irano branduolinės programos (dėl šios sutarties nesilaikymo Iranui taikomos sankcijos, tarp kurių yra ir ribojimai naftos sektoriui), naftos kainos staigiai krito (bendras dienos pokytis -1,18 proc., iki 92,53 JAV dolerio už barelį).

Baltieji rūmai „melu“ pavadino Maskvos pareiškimą apie karių atitraukimą iš Ukrainos pasienio, o JAV Valstybės departamentas vakar pareiškė, kad Rusija netgi padidino karių skaičių prie sienos ir ieško „preteksto“ įsiveržimui.

Nemažėjant įtampai dėl Ukrainos, auga saugiais laikomų aktyvų paklausa – auksas nuo vakar yra pabrangęs 1,19 procento, JAV 10-ies m. vyriausybės obligacijų pajamingumas vėl nukrito žemiau 2 procentų ribos. Azijos rinkos šįryt taip pat neparodė aiškios krypties, o ateities sandoriai tiek JAV, tiek Europos akcijų indeksais rodo nedidelį kritimą.

Antradienį OMXB indeksas kilo 0,79 proc., bendra biržų apyvarta siekė 3,77 mln. eurų. Kainos pokyčiu išsiskyrė „Silvano Fashion Group“, jų kaina kilo 2,91 proc. „Enefit Green“ dienos apyvarta viršijo 0,5 mln. eurų, Šiaulių banko virš 0,7mln eurų, akcijų kainos kilo atitinkamai 2,09 proc. ir 1,51 procento.

Paskelbus preliminarius sausio mėn. pardavimų rezultatus „Novaturo“ akcijų kaina augo 2,15 procento. Įmonė teigia, kad pardavimų rezultatai dar kartą patvirtino atsigaunančios turizmo rinkos požymius ir grįžtantį išankstinį kelionių planavimą 3 – 4 mėnesiams į priekį.

Vakar Vilniaus biržai nedirbant Talino ir Rygos biržose akcijų suprekiauta vos už 1,12 mln. eurų, didžiausią apyvartą pasiekė prekyba „LHV group“ akcijomis (+0,24 proc., apyvarta – 291 tūkst. eurų)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją