Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclerė Iveta Paludnevičiūtė teigia, kad ši priemonė paskatins obligacijų rinkos augimą. O „Invegos“ Tiesioginių skolinių produktų ir dotacijų skyriaus vyresnioji projektų vadovė Milda Kutraitė pastebi – tai patraukli priemonė smulkiam ir vidutiniam verslui.

„Tikimės, kad tai paskatins Lietuvos obligacijų rinkos augimą tiek iš įmonių pusės, tiek ir iš investuotojų“, – sako I. Paludnevičiūtė.

„Tikimės, kad ši alternatyvi lėšų pritraukimo galimybė bus patraukli ne tik smulkiajam verslui, platinančiam obligacijų emisijas, bet ir investuotojams, kurie jausis saugesni, investuodami į tokias garantuotas obligacijų emisijas“ – teigia M. Kutraitė.

Pagal šią priemonę dėl garantijų į „Invega“ gali kreiptis labai mažos, mažos ar vidutinės akcinės bendrovės, veikiančios ilgiau kaip 3 metus. Maksimali garantijos suma yra 5 mln. eurų, o emisijų terminas negali viršyti 5 metų.

Už suteiktą garantiją emitentas turės sumokėti vienkartinį garantijos atlyginimą. Už pirmus naudojimosi metus bus taikoma fiksuota bazė, kuri sudaro 1 proc. nuo garantijos sumos, o už kiekvienus sekančius –priemoka po 0,9 proc.

„Invegos“ garantija neteikiama, jei emitentas vykdo finansinių paslaugų veiklą, alkoholinių gėrimų didmeninę, ginklų ir šaudmenų specializuotos mažmeninę bei tabako gaminių gamybą ir jų didmeninę prekybą, azartinių lošimų ar lažybų organizavimą, nekilnojamojo turto operacijas, pirminių žvejybos ir žemės ūkio produktų gamybą.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją