Institucijos jau šių metų pradžioje buvo sutarusios dėl 27 mlrd. JAV dolerių vertės sandorio, tačiau pastaruoju metu abejonių sukėlė Britanijos sprendimas palikti Europos Sąjungą ("Brexit"). Šis britų žingsnis tapo ir kliuviniu praktiškai įvykdyti jau suderintą sumanymą.

Abiejų bendrovių atstovai nurodo, kad pakitusi situacija ankstesnio sprendimo logikai įtakos neturi. Tiesa, Vokietijos finansų sferos reguliavimo institucija "Bafin" nurodo, kad naujosios jungtinės įmonės būstinė negali būti steigiama Londone, kaip kad buvo planuota anksčiau.

"Be jokios abejonės (...), sunku įsivaizduoti, kad svarbiausia visoje euro zonoje prekybos finansais institucija būtų valdoma iš būstinės, esančios už ES ribų, - teigia "Bafin" prezidentas Feliksas Hafeldas (Felix Hufeld). - Šioje (sutarties) dalyje būtina imtis pokyčių".

Sandorį, anot "Reuters" naujienų agentūros, dar turi patvirtinti reguliavimo institucijos, o bet kokius didesnius pokyčius turės ir toliau tvirtinti akcininkai. Manoma, kad susitarimas jau pirmadienį bus aptartas ir su Vokietijos "Deutsche Boerse" akcininkais. Šie balsavimo galutinį sprendimą priims liepos 12 dieną. Bendrovės susijungti planuoja dar iki 2017 metų pradžios.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją