Apie LB sprendimą „Linas“ pranešė per „Nasdaq“ Vilniaus biržą. Oficialų siūlymą supirkti „Lino“ akcijas teikia bendrovė „Verslo dizainas“.

LB teigimu, už pasiraukimą iš biržos „Lino“ akcininkų susirinkime gegužės pabaigoje balsavęs „Verslo dizainas“ ir bendrovė „Vasana“ yra pasirašiusios sutartis dėl „Lino“ akcijų pirkimo ir pardavimo, tačiau pagal jas iki šiol nėra atsiskaityta.

„Kadangi „Vasana“ ir „Verslo dizainas“ neužbaigė vykdyti „Lino“ akcijų pirkimo–pardavimo sutarčių, negalima tiksliai įvertinti kainos, už kurią „Vasana“ ir „Verslo dizainas“ įsigijo „Lino“ akcijų. Ši kaina yra svarbi vertinant „Verslo dizaino“ pateikto oficialaus siūlymo, siekiant išbraukti „Linas“ akcijas iš prekybos „Nasdaq“ Vilniaus reguliuojamoje rinkoje, kainą“, – teigiama LB sprendime.

Jame taip pat nurodoma, kad LB Finansų rinkos priežiūros tarnyba pradėjo tyrimą dėl prekybos „Lino“ akcijomis nuo 2019 metų gruodžio 20-os iki šių metų kovo 9 dienos, siekiant įvertinti, ar prekiaujant įmonės akcijomis nebuvo piktnaudžiavimo rinka. LB teigimu, šio tyrimo rezultatai taip pat gali turėti įtakos vertinant, ar pateikto oficialaus siūlymo kaina yra teisinga.

„Linas“ biržoje kotiruojamas nuo 1993 metų, bendrovės akcijomis prekiaujama Papildomajame prekybos sąraše.

„Linas“ pernai uždirbo 784,5 tūkst. eurų audituoto grynojo pelno – 4,7 karto daugiau nei 2019 metais, kai jis siekė 167,8 tūkst. eurų. Bendrovės pajamos augo beveik 8 proc. iki 14,004 mln. eurų (12,975 mln. eurų).

Praėjusių metų pabaigoje 23,15 proc. „Lino“ akcijų valdė Kaune registruota asociacija EEEE, 39,78 proc. – taip pat Kaune registruota „Vasana“, 10,08 proc. – Vilniuje registruota bendrovė „Rivena“.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)