„airBaltic“ paskelbė, kaip teigiama, didžiausią šių metų skrydžių bilietų išpardavimą, kuris vyks nuo rugsėjo 11 dienos iki rugsėjo 22 dienos. Pranešta, kad akcijos metu bus pasiūlyta 700 tūkst. bilietų.

Pigesnių bilietų galima įsigyti kelionėms nuo šių metų lapkričio 1 dienos iki 2025 metų rugpjūčio 31 dienos.

Prisijungus vidurnaktį sistema strigo

Akcija susiviliojusi Urtė „Delfi“ pasakojo, kad ieškant bilietų trečiadienio vidurnaktį, kai akcija vos startavo, sistema striginėjo. Anot jos, eilėje rodė esant 5 tūkst. vartotojų, skelbta, kad reikia palaukti 8 minutes.

„Pralaukiau, bet puslapis užstrigo. Kitą rytą vėl bandžiau, rodė, kad jokiomis kryptimis bilietų nėra“, – pasakojo Urtė.

„airBaltic“ avialinijos

Vis dėlto rankų ji nenuleido ir galiausiai vasarai įsigijo bilietus į Prištiną (Kosovas) už 58 eurus į abi puses.

Kita keliautoja viename „Facebook“ puslapyje taip pat dalijosi panašia patirtimi.

„airBaltic“ naktį buvo visiškai pakibęs ir nieko pirkti neleido“, – rašė ji.

Kai kurie žmonės pastebėjo, kad pasirinkus skrydžių kryptis pirminės kainos rodomos be akcijų, tačiau einant prie apmokėjimo jos nukrenta.

Dar viena vartotoja pasakojo, kad trečiadienį ji nusipirko bilietus į Prahą už 68 eurus į abi puses. Kelionė vyks gruodžio mėnesį. Pirkimo procesas, anot jos, buvo sklandus, tik atlikus pavedimą pasirodė pranešimas, kad dėl didelio aktyvumo vykstant akcijai patvirtinimo elektroniniai laiškai gali vėluoti kelias valandas, tačiau dėl to jokių veiksmų imtis nereikia.

Kita keliautoja „Facebook“ irgi dalijosi pozityvia patirtimi.

„Bilietus pirkau vakar naktį, 8 minutes reikėjo palaukti laukiamajame. Palaukus viskas sklandžiai pavyko, nestrigo. Matyt, pasisekė. Jungiausi praėjus porai minučių po vidurnakčio“, – rašė ji.

Neatskleidžia, kiek bilietų jau pardavė

„airBaltic“ atstovas spaudai Augusts Zilberts „Delfi“ sakė, kad vos prasidėjus išpardavimui išties susidurta su dideliu srautu, dėl kurio svetainėje kilo laikinų techninių problemų.

„Taip nutiko dėl neįtikėtinai didelės paklausos, nes daug klientų vienu metu bandė prisijungti prie „Išgraibstymo“ akcijos. Mūsų techninė komanda veikė greitai, problema iš esmės buvo išspręsta. Tačiau jei vis dar susiduriate su vėlavimais, nuoširdžiai atsiprašome dėl susidariusios padėties ir patikiname, kad dedame visas pastangas, kad ją greitai išspręstume. Dabar svetainė veikia normaliai, o klientai toliau sėkmingai perka bilietus“, – „Delfi“ sakė A. Zilberts.

Atstovas sakė, kad šiuo metu nėra planų išpardavimo baigti anksčiau nei skelbta. Vis dėlto kaip ir bet kuriuo kitu riboto pasiūlymo atveju tam tikrų maršrutų ir kainų pasiūla, jo teigimu, gali būti ribota.

Skrydis

„Raginame keliautojus iš anksto rezervuoti bilietus, kad būtų galima užsitikrinti geriausius pasiūlymus“, – patarė jis.

Nurodoma, kad bilietams akcijos metu galioja kainos rėžiai nuo 22, 33, 44, 66 ir 88 eurų į abi puses, įskaitant mokesčius, tačiau pasiūla yra ribota.

Jis nenurodė, kiek bilietų su sumažinta kaina jau yra parduoda nurodęs, kad ši informacija bus analizuojama pasibaigus išpardavimui, be to, yra neatskleidžiama.

Paklausus, ar žmonės, kurie išpardavimo metu apsipirko per tarpininkus, sulauks savo skrydžių bilietų, A. Zilberts sakė, jog šį klausimą geriausia būtų adresuoti jiems.

„Kai keleiviai įsigyja bilietų per šias platformas, jos yra atsakingos už bilietų išdavimą, užsakymo patvirtinimo išsiuntimą ir visos reikiamos informacijos apie maršrutą pateikimą. Patariame keleiviams tiesiogiai kreiptis į trečiosios šalies paslaugų teikėją dėl bet kokių atnaujinimų ar pagalbos, susijusios su užsakymu“, – komentavo jis.

Anot „airBaltic“ atstovo, vartotojai akcijos metu domisi tiek populiariais laisvalaikio, tiek verslo maršrutais.

„Tarp paklausiausių krypčių – Paryžius, Roma, Milanas, Dubajus, Viena, Lisabona, Tenerifė ir Kopenhaga. Šie miestai išlieka populiarūs dėl savo patrauklumo tiek poilsiautojams, tiek verslo keliautojams. Be to, nauji maršrutai, tokie kaip Mykonos (Graikija), Klužas–Napoka (Rumunija), Ibiza (Ispanija) ir Stavangeris (Norvegija), taip pat sulaukė didelio susidomėjimo tarp mūsų klientų, norinčių pažinti naujas vietas“, – įvardijo A. Zilberts.

Lisabona

Akciją skrydžių bilietams paskelbė ir Lenkijos oro linijos LOT. Puslapyje nurodoma, kad galima įsigyti pigesnių skrydžių bilietų į Lenkijos, Jungtinių Amerikos Valstijų miestus, taip pat tolimųjų Azijos šalių kryptimis.