Anksčiau šioje zonoje buvo galima sustoti tik penkias minutes, per kurias keleiviai nespėdavo išlipti ir atsisveikinti.

„Kartu su šios centrinės aikštelės operatoriumi šį sprendimą priėmėme išanalizavę visus galimus ir greičiausiai įgyvendinamus sprendimus, kad kelionės procesas būtų dar patogesnis, taip pat reaguojame į atsiliepimus viešumoje. Taip pat planuojami ženklinimo, eismo organizavimo pokyčiai, kurie, tikimės, taip pat pagerins keleivių patirtį oro uosto parkavimo aikštelėse.

Keleiviams ir jų artimiesiems reikėtų priminti, kad nemokamu parkavimu (iki 15 minučių per parą) galima pasinaudoti ir visiškai šalia „Kiss&Fly“ linijos esančioje aikštelėje (P2)“, – komentuoja Lietuvos oro uostų (LTOU) atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas.

Kaip anksčiau skelbė Vilniaus oro uostas, naujoje aikštėje priešais terminalą įrengėme daugiau nei 400 lengvųjų automobilių ir autobusų stovėjimo vietų, naujos dviračių statymo vietos, įdiegtas naujas ženklinimas, sukurtos žaliosios zonos, pastatytos specialios pastogės nuo kritulių.

Rekomendacijos keleiviams:

Trumpalaikis stovėjimas P2 aikštelėje

Pagrindiniame įvažiavime pirmos dvi juostos skirtos įvažiavimui į P2 trumpalaikio stovėjimo aikštelę. Ši aikštelė labai tinkama šeimoms, kurios keliauja su vaikais ir turi daug bagažo. Šioje aikštelėje galima stovėti 15 min. nemokamai vieną kartą per parą, o viršijus nemokamą laiką bus galima atsiskaityti banko kortele, grynaisiais pinigais arba Unipark mobiliojoje programėlėje. P2 trumpalaikio stovėjimo aikštelėje galima rasti ir elektromobilių stovėjimo bei pakrovimo vietas bei Bolt Drive ir CityBee automobilius.

„Kiss&Fly“ zona

Atvežant ar pasiimant keleivius, trumpam sustojimui labai tinkama yra „Kiss&Fly“ zona – į ją patekti galima važiuojant trečia eismo juosta nuo kairės pusės. Šioje zonoje išleidus ar pasiėmus keleivius per 10 minučių, nebus taikomi papildomi mokesčiai. Ši zona rekomenduojama ir pavežėjams, kurie į oro uostą keleivius atveža dažnai, nes nemokamai 10 min. galima stovėti kartą per valandą.

Keleiviams su individualiais poreikiais

Atvežant ar pasiimant keleivius, kurie turi judėjimo ar kitų negalių, kurie negali eiti ilgų atstumų, galimas užvažiavimas ant panduso, prie pat išvykimo terminalo durų. Tokiu atveju reikia interneto puslapyje ne mažiau kaip prieš 48 val. iki atvykimo į oro uostą užpildyti šią formą.

Autobusų ir taksi zonos

Atvežant ar pasitinkant keleivius mikroautobusais (8-9 vietos), jų išleidimas ar pasitikimas galimas „Kiss&Fly“ zonoje bei P2 trumpalaikio stovėjimo aikštelėje, įvertinant keleivių laipinimui reikiamą laiką. Tačiau jei keleiviai vežami didesniais nei 8-9 vietų autobusais, jiems reikia važiuoti į naujai įrengtą atskirą vienuolikos stovėjimo vietų autobusų zoną. Važiuojant į šią aikštelę reikėtų pasirinkti dešinėje esančią pirmąją juostą. Šioje autobusų stovėjimo zonoje stovės ir autobusai, vežantys keleivius į stotį, kitus Lietuvos miestus ar užsienio šalis.

Oro uosto taksi laukia keleivių prie pat atvykimo terminalo C sektoriaus, o miesto autobusų stotelė yra prie pat naujojo išvykimo terminalo.