„Paskutinį kartą pinigų gavome balandį. Tai buvo išmokėtas atlyginimas už sausį ir kelias vasario dienas. Tačiau triukšmo nekėlėme, nors kontrakto sąlygos ir buvo pažeistos. Tiesiog garbingai kompanijai nenorėjome pridaryti nemalonumų. Be to, visada buvome maitinami, kaip dabar paaiškėjo, tuščiais pažadais. O už tai sulaukėme antausio – su mumis niekas nebebendrauja. Atsitiktinai sužinojome, kad kompanijai jau pradėta bankroto procedūra, todėl neaišku, kada ir kaip atgausime uždirbtus pinigus“, – dienraščiui pasakojo 27-erių klaipėdietis Marius S.

Klaipėdietis laive „Ardesco“ dirba jau antrą kartą. Laive yra dar vienas lietuvis – vyriausiasis kapitono padėjėjas. Vokietijos kompanijai priklauso trys laivai, kuriuose yra mažiausiai penki Lietuvos jūrininkai ir visi jie pateko į nepavydėtiną situaciją.

Laivas „Ardesco“ priskiriamas mažųjų kategorijai, todėl jame dirba tik aštuonių žmonių įgula. Jai neišmokėtų atlyginimų bendra suma siekia 84 tūkst. eurų (290 tūkst. litų).

Įgula gavo „Seavoss Shipping“ bendrovės antrinės įmonės „Seavoss Maritime“, per kurią jūrininkai įsidarbino, laišką, kad negauna banko paskolos ir todėl negali išmokėti atlyginimų. Ji nurodė ir kompanijos „Seavoss Shipping“ likvidatoriaus kontaktus, tačiau jis iki liepos 6 d. atostogauja ir į telefono skambučius neatsako.

Laivas su visa įgula šiuo metu yra prisišvartavęs Gibraltaro (Jungtinė Karalystė) uoste. Įgula svarsto parduoti laivą ir taip atsiimti negautus atlyginimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)