Šiuo metu 4 Lt kainuojanti kortelė nuo sausio 1 d. atsieis1,5 euro arba 5,18 Lt.

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas tvirtino, kad sprendimas branginti kortelę buvo neišvengimas, nes kortelės kaina nebepadengė jos gamybos bei platinimo, ir logistikos sąnaudų.

„Didžiajai daugumai sostinės gyventojų šis pokytis nėra toks aktualus, nes parduotų kortelių skaičius rodo, kad jas jau turi bemaž kiekvienas vilnietis – jau išplatinta daugiau nei 520 tūkstančių vilniečio kortelių. Be to, jų pardavimai tapo tolygus ir po truputį mažėja. Pastebima, kad naujas korteles dažniausiai perka vilniečiai, kurie pasigedo arba pametė kortelę, nori pasikeisti nuolaidą, taip pat studentai, atvykę studijuoti sostinėje ir dar neturintys studento pažymėjimo su integruota Vilniečio kortele“, - atsakyme DELFI nurodė jis.

Vilniaus viešojo transporto bilietus taip pat galima įsigyti per išmaniųjų telefonų programėlę – m. Ticket.

G. Bliuvas atkreipė dėmesį, kad Vilniečio kortelė ir toliau liks pigiausia iš Lietuvos didmiesčiuose parduodamų e. kortelių, nes Kaune ji kainuoja 6 Lt, Klaipėdoje - 8 Lt.

Vilniečio kortelėje turimais pinigais galima atsiskaityti važiuojant viešuoju transportu, naudojantis sostinės oranžiniais dviračiais.

Transporto bilietų kainos Vilniuje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)