Kaip „Facebook“ skelbia Lietuvos ambasada Prahoje, bendradarbiaudama su Lietuvos valstybiniu vežėju „LTG Link“, kompanija nori pradėti bandomąjį važiavimą jau rugpjūtį.

Traukinys iš Prahos važiuotų į Kauną, kur būtų persėdimas į Vilnių.

Čekų transporto naujienų portalas Zdopravy.cz skelbia, kad linijos iš Prahos į Lietuvą parengiamieji darbai dar tik prasideda.

„Aišku, kad ne viskas gali pasisekti“, – portalui sakė įmonės „Gepard Express“ savininkas Albertas Fikáčekas.

Lietuvoje pirmasis šią žinią pranešė 15min.

Vis dėlto Lietuvos geležinkelių ryšių su visuomene vadovė Sandra Trinkūnaitė-Rimkienė informacijos nei patvirtino, nei paneigė, bet tikino, kad planai pranešami, kai būna pasirašyti konkretūs susitarimai.

„Tiek „LTG Link“, tiek „LTG Cargo“ nuolat ieško galimybių pasiūlyti naujus maršrutus keleiviams ir kroviniams vežti.

Visi maršrutai ir pokyčiai planuojami nuolat analizuojant ir vertinant esamus ir galimus maršrutus, atsižvelgiant į klientų poreikius, keleivių srautų dinamiką, technines galimybes, ateities prognozes ir kitus parametrus.

Šiuo metu taip pat svarstomas ne vienas maršrutas, kurį galėtume pasiūlyti savo klientams. Siekiame praplėsti kelionių žemėlapį Lietuvos gyventojams, keliaujantiems traukiniais. Apie planus pranešime, jeigu bus pasirašyti konkretūs susitarimai“, – „Delfi“ atsiųstame komentare sakė ji.