Pagal „Flightradar24.com“ ilgiausiai virš Vilniaus ratus suko „Ryanair“ lėktuvas iš Milano, kuris Vilniaus oro uoste turėjo leistis 12:25 val.. Galiausiai lėktuvas nusileido 13:47 val.

Taip pat netoli Vilniaus ratus suko ir kitas „Ryanair“ lėktuvas, kuris atskrido iš Barselonos, lėktuvas vėlavo apie 25 min.

Vilniaus oro uoste negalėjo leistis ir „WizzAir“ lėktuvas iš Varšuvos, „GetJet“ lėktuvas iš Antalijos, „Ryanair“ lėktuvas iš Stokholmo, „AirBaltic“ lėktuvas iš Amsterdamo.

Išvykimo skrydžiai iš Vilniaus taip pat vėluoja. Kai kurie skrydžiai atidėti net kelias valandas.

Lietuvos oro uostų (LTOU) atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas „Delfi“ patvirtino, kad prastos oro sąlygos trumpam buvo paveikusios skrydžius.

„Vienas skrydis dėl prastų oro sąlygų buvo nukreiptas iš Vilniaus į Kauno oro uostą ir ten nusileido, šiek tiek palaukė ir dabar yra grįžęs į Vilnių. Šiuo metu jis jau nusileidęs, tai buvo užsakomasis skrydis iš Tuniso.

Kalbant dėl kitų orlaivių, kurie negalėjo nusileisti, laukimo režime virš oro uosto tuo metu buvo 7 orlaiviai, tačiau šiuo metu jie taip pat nusileidę“, – tikino atstovas.

Pasak jo, šiuo metu oro sąlygos jau geros, todėl oro uostas jau veikia įprastai.

Orų prognozė

Penktadienio naktį daug kur trumpi lietūs, kai kur smarkūs. Vietomis griaudės perkūnija, tvyros rūkas. Vėjas silpnas. Žemiausia temperatūra 12–17 laipsnių šilumos. Rytoj dieną daugelyje rajonų trumpi lietūs, vietomis smarkūs ir su perkūnija. Vėjas nepastovios krypties, 4–9 m/s, per perkūniją kai kur gūsiai 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra 22–27 laipsniai.

Šeštadienį kai kur trumpai palis. Vėjas naktį silpnas, dieną pietinių krypčių, 4–9 m/s. Temperatūra naktį 13–18, dieną 25–30 laipsnių.

Sekmadienio naktį daug kur trumpas lietus. Vėjas pietinių krypčių, 4–9 m/s. Temperatūra 15–20 laipsnių. Dieną daugelyje rajonų palis, vietomis smarkiai ir su perkūnija. Vėjas vakarinių krypčių, 7–12 m/s, kai kur gūsiai 15–17 m/s. Temperatūra 22–27, šiaurės vakaruose daug kur 19–21 laipsnis.