Atšauktieji skrydžiai į Vilnių ir iš jo

„Dėl blogų oro sąlygų Vilniaus oro uoste atšaukti du skrydžiai – iš Rygos ir iš Stambulo“, – „Delfi“ pranešė Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas.

Atšauktieji skrydžiai yra „Turkish Airlines“ reisas iš Stambulo – lėktuvas turėjo leistis 10 val. 40 min. Savo ruožtu „AirBaltic“ orlaivio iš Rygos laukta 8 val. 25 min., bet jis taip pat atšauktas.

Beje, neįvyko ir 9 val. 10 min. planuotas skrydis iš Vilniaus į Rygą. Atšauktas ir „Finnair“ reisas į Helsinkį, turėjęs vykti 9 val. 55 min.

Du lėktuvus teko nukreipti

Skrydžių stebėjimo svetainėje „Flightradar24“ matyti, kaip virš Vilniaus 9 val. ryto suko ratus lėktuvas iš Graikijos Korfu salos.

„Lėktuvas iš Korfu šiuo metu laukia galimybės nusileisti Vilniaus oro uoste ir suka ratus oro erdvėje greta oro uosto“, – teigė T. Vasiliauskas.

Tačiau, kaip vėliau patikslino T. Vasiliauskas, vis dėlto dėl prastų oro sąlygų skrydžiai į Vilniaus oro uostą iš Korfu ir Helsinkio buvo nukreipti į atsarginius oro uostus.

Lėktuvas iš Korfu, turėjęs leistis Vilniaus oro uoste, nukreiptas į Varšuvą

Kaip rodo Vilniaus oro uosto informacija, pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ lėktuvas iš Korfu turėjo leistis Vilniuje 8 val. 45 min., tačiau po kurio laiko buvo nukreiptas į Varšuvą (žr. ekrano kopiją aukščiau).

Tuo metu „Finnair“ kompanijos lėktuvas iš Suomijos sostinės Helsinkio, taip ir nenusileidęs Vilniuje, buvo grąžintas į Helsinkį:

Iš Helsinkio skridęs lėktuvas nenusileido Vilniuje ir buvo nukreiptas atgal į Suomijos sostinę

Vėluoja ir „Avion Express“ lėktuvas į Vilnių iš Graikijos Zakinto salos, jo laukiama ne 9 val. 55 min., o 10 val. 30 min., tačiau tai lemti galėjo kitos priežastys.

Lietuvos oro uostai praneša, kad Kauno oro uoste pirmadienio naktį dėl stipraus vėjo nesileido ir į atsarginius oro uostus buvo nukreipti orlaiviai, kurie skrido iš Neapolio ir iš Lutono oro uosto. Taip pat rytą Kauno uoste nesileido dar vienas krovininis orlaivis, kuris pasirinko atsarginį oro uostą Varšuvoje.

LTOU rekomenduoja keleiviams, kurių skrydžiai numatyti pirmadienį, bendrauti su oro bendrovėmis, kadangi šios turėtų suteikti visą informaciją apie galimus reisų pokyčius.

„Pagrindinė rekomendacija keleiviams yra bendrauti su oro bendrove iš kurios pirktas bilietas. Ir ji tikrai suteiks visą informaciją“, – tikino LTOU atstovas.

Vietomis – katastrofiniai lietūs

Kaip skelbiama meteo.lt, sekmadienio vakaras ir pirmadienio naktis buvo labai audringa. Vėjo gūsiai siekė iki 22–27 m/s.

Vietomis šiaurės vakariniuose rajonuose iškrito visos liepos mėnesio kritulių norma. Katastrofiniai lietūs (>90 mm/12 val.) užfiksuoti Šiauliuose, Telšiuose ir Laukuvoje. Daugelyje šalies vietovių stebėti stichiniai lietūs (tarp 50–89 mm/12 val.). Dėl smarkaus lietaus visoje Lietuvoje stebimas vandens lygio kilimas.

Pirmadienio dieną daugelyje rajonų lietus, Rytų Lietuvoje daug kur smarkus. Kai kur galima perkūnija. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų, 16–21, kai kur 22–27 m/s. Aukščiausia temperatūra 16–21 laipsnis.