Ketvirtadienį prie kurorto savivaldybės buvo pristatyti elektra varomi Temsa MD9 electriCITY autobusai, kurie turi 30 sėdimų, 25 stovimas bei 1 vietą judėjimo negalią turintiems keleiviams.

„Druskininkiečių bendruomenė ir kurorto svečiai jau spėjo įvertinti pirmųjų elektra varomų autobusų privalumus – džiaugiuosi, kad netrukus kurorto gatvėmis riedės jau 10 tokių autobusų.

(...) Pavasarį Druskininkų savivaldybėje atnaujinsime ir visus autobusų stotelių paviljonus, kurių yra 38“, – sakė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Iš viso Druskininkų viešąjį transportą aptarnaus 17 elektrinių autobusų, iš kurių dauguma jau pasiekė miestą ir yra paruošti darbui, skelbiama pranešime.

„Du mažesni mikroautobusai sėkmingai aptarnauja keleivius nuo pavasario, o štai prasidedant naujiems metams, darbą pradės dar 8 nauji, 100 procentų elektra varomi autobusai, kurie papildys Druskininkų viešojo transporto sistemą. Netrukus miesto gyventojai jau galės patys išbandyti ir didesnius elektrinius autobusus miesto gatvėse”, – sakė „Kautros” generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Įmonė „Kautra” aptarnauja Druskininkų miesto viešąjį transportą nuo 2010 metų.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją