Prieš tris savaites „Alstom“ pateikė pasiūlymus Europos antimonopolinei reguliavimo tarnybai, kurie buvo skirti išsklaidyti reguliuotojos abejones dėl susitarimo. Visų pirma, „Alstom“ paskelbė apie savo pasirengimą parduoti nemažą turto dalį ir sutikti su kitomis nuolaidomis.

Gausios „Alstom“ pasiūlytos priemonės, skirtos išsklaidyti Europos Komisijos nuogąstavimus, kad susitarimas gali sukelti grėsmę konkurencijai greitaeigių ir kitų traukinių gamybos srityje, leido reguliavimo institucijai nedelsiant peržiūrėti ir patvirtinti sandorį, teigė už konkurenciją atsakinga EK narė Margrethe Vestager (Margretė Vestager).

„Tuo pat metu šios priemonės leis naujajai bendrovei išlikti konkurencingai pagrindinėse rinkose, o tai naudinga ir Europos užsakovams, ir vartotojams“, – teigė M. Vestager.

Šių metų vasarį „Alstom“ paskelbė apie „Bombardier Transportation“ pirkimą, o sandorio vertė sieks nuo 5,8 iki 6,2 mlrd. eurų sumą.

Tikimasi, kad sandoris bus baigtas 2021 metų pirmoje pusėje.

„Alstom“ yra viena iš lyderių pasaulyje (kartu su „Siemens“ ir „Bombardier“) energetikos įrangos ir geležinkelių transporto gamybos srityje. Bendrovė veikia daugiau nei 60 šalių ir turi daugiau nei 36,3 tūkst. darbuotojų.

„Alstom“ akcijos penktadienį Paryžiuje atpigo 1,6 procento. Nuo šių metų pradžios jų kaina padidėjo 12 procentų.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)