Puslapyje flightradar24.com gyventojai užfiksavo skrydį lėktuvu iš Kauno į Vilnių. Patikrinus puslapį matome, kad šis skrydis vyko liepos 22 d. Iš Kauno oro uosto lėktuvas išskrido 22:29 vietos laiku ir Vilniuje nusileido 22:46. Viso skrydis truko 18 minučių.

Skrydis vyko prabangiu reaktyvinės verslo klasės lėktuvu „Embraer 135BJ“. Ant šito lėktuvo uodegos galima pamatyti inicialus „AR“. Žiniasklaidoje skelbta, kad šį lėktuvą prieš kelis metus įsigijo verslininkas Artūras Rakauskas, remonto ir buities prekių prekybos tinklo „Kesko Senukai“ bendrasavininkas. Tiesa, nors lėktuvas ir priklauso verslininkui, kas iš tiesų juo skrido – nežinoma.

Kaip „Delfi“ gautame įmonės komentare nurodoma, lėktuvas buvo išnuomotas.

„Lėktuvas yra nuomojamas ir skrido į Vilnių pagal vieno iš klientų užsakymą tolimesniam skrydžiui“, – teigiama komentare.

Artūro Rakausko lėktuvas „Embraer 135BJ“

Šis lėktuvas gali sutalpinti iki 13 keleivių. Jame yra net įrengta sofa, odinės kėdės, o jų sėdynes galima ištiesinti.

Beje, kadaise Lietuvoje reguliariai tarp Vilniaus ir Kauno skraidė lėktuvas. Tiesa, tokių reisų buvo atsisakyta dėl ekologinių ir finansinių sumetimų.

Lietuvos oro uostai „Delfi“ patvirtino, kad privatus orlaivis pakilo iš Kauno oro uosto liepos 22 d. 22.28 val., o nusileido 22.46 val. Vilniaus oro uoste.

„Kalbant būtent apie privačius orlaivius, kurie skraidytų tarp Kauno ir Vilniaus oro uosto, tai nėra neįprasta. Mažesnio tipo orlaivių tokių skrydžių tikrai fiksuojame pakankamai nemažai, rečiau tokie skrydžiai vyksta kalbant apie didesnius orlaivius“, – apskritai apie skrydžius tarp dviejų didžiųjų Lietuvos miestų komentuoja Komunikacijos projektų vadovė Lina Beišinė.

Privataus lėktuvo skrydis iš Kauno į Vilnių