Numatyta galimybė taikyti išimtis šiam draudimui. Dėl to iki 2024 m. rugpjūčio 16 d. leidžiama įvežti į Lietuvos teritoriją lengvąjį automobilį, kuris nėra skirtas parduoti ir priklauso Baltarusijos piliečiui, turinčiam galiojančią vizą arba galiojantį laikiną arba nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje, leidžiantį atvykti į Sąjungą ir, kuris vykdamas į Sąjungą vairuoja tą transporto priemonę tik asmeninio naudojimo tikslais.

Išimtis netaikoma lengviesiems automobiliams, priklausantiems juridiniams asmenims ar naudojamiems komerciniais tikslais.

Informuojama, kad Europos Sąjungos, tame tarpe Lietuvos, teritorijoje esantys lengvieji automobiliai su baltarusiškais registracijos numeriais, privalo iš jos išvykti iki 2025 m. sausio 18 d. (imtinai). Iki šios datos automobiliai su baltarusiškais registracijos numeriais gali dalyvauti eisme Lietuvos teritorijoje, taip pat būti importuoti ir registruojami Lietuvoje.

Pasienio kontrolės punktas

Po 2025 m. sausio 18 d. Baltarusijoje registruoti automobiliai negalės būti Lietuvos teritorijoje. Asmenys, vairuojantys automobilius su baltarusiškais registracijos numeriais po paskelbtų draudimo terminų, bus laikomi pažeidusiais teisės aktų nuostatas ir jiems taikoma atsakomybė, numatyta Administracinių nusižengimų kodekso 515 straipsnyje, numatančiame baudą ir automobilio konfiskavimą.

Draudimas netaikomas Baltarusijoje registruotų automobilių įvažiavimui į Europos Sąjungos, taip pat Lietuvos, teritoriją su diplomatiniu valstybinio registracijos numerio ženklu, kai automobilis būtinas diplomatinės ir konsulinės atstovybės arba tarptautinės organizacijos, kurios naudojasi imunitetais pagal tarptautinę teisę, funkcionavimui arba skirtos diplomatinių atstovybių darbuotojų ir jų artimiausių šeimos narių asmeniniam naudojimui.