Odeta pasakojo birželio 29 dieną nusprendusi traukiniu Varšuva – Vilnius grįžti namo, tačiau nesklandumai prasidėjo dar pačioje Varšuvoje.

Kaip tikino, traukinys turėjo išvykti 7.50 val., tačiau vėlavo apie dvi valandas, kol, galiausiai, jie pajudėję link tikslo.

Visgi, kaip aiškino, kelionė tęsėsi neilgai, mat netrukus keleivius pasiekė informacija apie atšauktą maršrutą. Buvo teigta, kad nuo Suvalkų iki Mockavos kaimo Lietuvoje žmonės bus vežami autobusais.

„Na gerai, kažkaip, na gi nuotykis, kaip ne kaip. Laukiame autobuso, apie 100 galvų , didelių ir mažų, jaunų ir senų... lietuvių, lenkų, estų ir dar kitokių. Laukiame valandą ir daugiau, besivoliodami kas kur, nes net nežinom, kur laukti autobusų, apytiksliai, vienoje krūvoj visi ir laikomės.

Pagaliau, atvyko lenkų autobusai, bet gauname laiškus, kad mūsų paskui niekas neveš traukiniu iki Vilniaus. Rimtai? Kodėl? Veš autobusu“, – teigė ji.

Kaip tikino, galiausiai atsirado du autobusai, kurių vienas važiavo į Vilnių, kitas – į Kauną.

„Rimtai, kas nusprendė už mane kur man važiuoti.

Daug kas į Vilnių, tik autobusas – ne guminis ir vietų ten nesidaugina pagal paliepimą. Sako gal išlipkit, palaukit miške, gal atvažiuos kas paims. Norinčių neatsirado.

Pora iš skandinavų kaẓ̌kurios šalies su vaikeliu pusės metų už durų lieka... kažkam iš lietuvių sako gal reikia išlipti, gal jie į Kauną nori nuvažiuoti, o paskui kažkaip gal pavyks traukiniu į Vilnių nuvažiuoti. Klausiame, ar tikrai pavyks, ar bus traukinys, nes jau vakaras – 17.30 val., kada dar Kaune būsim, sako nežinome. Rimtai. Čia normalu?“, – klausė Odeta.

„Žmonės sutiko sėdėdami ant grindų autobuse pasiekti užsibrėžtą tikslą“, – pridūrė ji.

„Delfi“ susisiekė su „LTG Link“ komunikacijos partnere Olga Malaškevičiene. Ji tikino, kad situaciją lėmė traukinio gedimas.

„Gavę informaciją apie Lenkijos teritorijoje lenkų vežėjo sugedusį traukinį, užsakėme autobusus, kurie turėjo parvežti keleivius iki Vilniaus ir Kauno.

Atsiprašome keleivių už patirtus nepatogumus dėl pritrūkusių kelių laisvų vietų autobuse į Vilnių, ateityje ieškosime sprendimų tokiose ir mums itin nemaloniose situacijose užtikrinant kuo patogesnę kelionę.

Šiuo atveju buvo užsakyta autobusuose tiek vietų, kiek keleivių važiavo traukiniu, tačiau tarp jų buvo daug vaikų, kurie keliavo be sėdimos vietos traukinyje ir jie nebuvo įtraukti į bendrą keleivių skaičių, kuris buvo perduotas“, – sakė ji.

Kaip patikslino, keleiviams buvo pasiūlyta vykti autobusu, kuriame buvo daugiau laisvų vietų iki Kauno ir iš Kauno į Vilnių kelionę tęsti traukiniu.