Klaipėdos rajone, į Karklėje įsikūrusį kempingą jau trečią vasarą atvykstanti pagyvenusių vokiečių pora sakė esantys viskuo čia patenkinti. Tačiau į klausimą, kodėl nevažiavo į Nidą, užsieniečių pora mandagiai paaiškino, kad mokestis už keltą galėtų būti mažesnis. Dėl šios priežasties jie ir pasirinko poilsį šiapus Kuršių marių.

Vilnietis Arvydas, organizuojantis keliones kemperiais po įvairias Europos šalis, tiesiai šviesiai rėžia, kad į Lietuvos pajūrį su kemperiu jis nevažiuoja. „Brangu“, - savo sprendimą aiškina vyriškis.

Persikelti per marias kemperiu kainuoja 110 litų, dar 70 litų reikia sumokėti įvažiuojant į Neringos savivaldybės administruojamą Kuršių nerijos nacionalinio parko teritoriją. Lygiai tiek, kiek ir 30 vietų autobusui.

Pasak dienraščio, už nakvynę kemperyje Nidos kempinge nuo Joninių sumokėjus dar 61 litą (iki Joninių - 10 litų mažiau), vienos nakties Kuršių nerijoje kaina perkopia 200 litų.

„Šie turistai dažniausiai apsistoja neapmokestintose aikštelėse pajūryje ar šalia kelio. Jie tik naudojasi mūsų sukurta infrastruktūra, palieka šiukšles, o nenakvoja viešbučiuose ir nevalgo kavinėse. Net ir šiandien mačiau aikštelėse stovinčius kemperius. Taip poilsiaudami jie neduoda jokios naudos Neringos verslui", - aiškino D. Jasaitis.

Palangiškiai patys pripažįsta, kad šiame kurorte nėra kempingo. O tų pievų, kuriose statomos palapinės, kempingais vadinti neapsiverčia liežuvis. Spragą, kol už Europos Sąjungos lėšas statomas šiuolaikiškas kempingas Nemirsetoje, savo jėgomis mėgina užkišti privačios stovyklavietės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)