Aistė (vardas pakeistas, redakcijai žinomas) sako, kad jos mama Vilniečio kortelėje turi nedidelę sumą pinigų, kurios neužtenka naujam bilietui, tačiau papildyti pinigais kortelės nebeišeina, o išsigryninti esamo likučio taip pat esą nepavyksta.

„Nedidelė, gal keliasdešimt centų, bet negali nei bilieto įsigyti, nei išsigryninti“, – sako Aistė.

Moteris mano, kad jeigu tokių vartotojų daug, tuomet gali susidaryti kur kas didesnė bendra suma ir neaišku, kam ji atiteks.

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ (JUDU) Klientų patirties vadovė Lina Juknevičienė sako, kad klientų turimos lėšos Vilniečio/JUDU kortelėje niekur nedingsta.

„Per trejus metus, iki 2027 metų, klientai gali susigrąžinti e. piniginėje turėtus pinigus į nurodytą banko sąskaitą, arba konvertuoti į pasirinktus bilietus.

Grynieji pinigai

Grąžinamoms sumoms jokių apribojimų nėra, pavedimai atliekami net ir tais atvejais, kai klientas nori susigrąžinti 1 euro centą, likusį e. piniginėje“, – sako L. Juknevičienė.

Tam, kad pinigai būtų grąžinti, klientui reikia užpildyti pinigų grąžinimo formą, esančią JUDU internetinėje svetainėje.

Bendrovė primena, kad pinigais kortelių papildyti negalima jau nuo 2023 metų pabaigos. Visi klientai, kurie turėjo Vilniečio/JUDU korteles, buvę informuoti apie šį pokytį ir apie siūlomas pinigų panaudojimo alternatyvas.

Vilniečio/JUDU kortelę galima papildyti 30 ir 60 minučių bilietais, 1 ar 3 dienų bei ilgalaikiais (30, 90, 365 dienų trukmės) bilietais visose bilietų platinimo vietose, pažymėtose Vilniečio/JUDU kortelės ženklu.

Pildydami kortelę bilietų platinimo vietose vilniečiai turi paduoti kortelę pardavėjui ir nurodyti norimą elektroninio bilieto (e. bilieto) rūšį, kuria norėtų papildyti kortelę, skelbia bendrovė.

Vilniečio kortelė

„Šiuo metu JUDU sistemoje yra užfiksuota daugiau kaip 1 880 000 vienetų įsigytų Vilniečio /JUDU kortelių, tačiau kiek iš jų yra nuolat naudojama, atsakyti sudėtinga. Skaičius nuolat kinta“, – sako L. Juknevičienė.

Už keliones viešuoju transportu sostinėje keleiviai gali atsiskaityti bilietais, esančiais minėtoje kortelėje, taip pat – mobiliosiose programėlėse „m.Ticket“ arba „Trafi“, arba aktyvinę vienkartinį (popierinį) bilietą, įsigytą iš viešojo transporto vairuotojo.

„Šių metų rudenį sostinės viešajame transporte bilietą klientai galės įsigyti bekontakte banko kortele autobuse/troleibuse esančiame komposteryje. Dėl šių pokyčių keleiviams atsiskaitymas už bilietus taps paprastesnis bei patogesnis“, – sako JUDU atstovė.

Vilniuje vienkartinio (30 min. trukmės) bilieto kaina yra 0,65 Eur, o 60 min. – 0,90 Eur. Vienkartinis bilietas iš vairuotojo – 1,00 Eur. Ilgalaikio, 30 dienų, bilieto kaina – 29,00 Eur. Su nuolaidomis bilietai pigesni.

Ekonominių rodiklių palyginimo platformos „Numbeo“ duomenimis, Europoje viešojo transporto kainos labai skirtingos. Lietuva šiame kontekste atrodo palyginti patraukliai. Liuksemburge viešasis transportas nemokamas, Estijos sostinėje Taline – nemokamas miesto rezidentams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją