„Aišku, čia bus labai didelis pasipriešinimas ir bus labai daug diskusijų, ir, deja, mes visi politikuosime. Bet reikia žmonėms išaiškinti, kad mes pinigus turime iš kažkur paimti, kad visi oriau gyventų – neįmanoma tik duoti“, – laidoje „Ką renkiesi?“ tvirtino A. Guoga.

Pasak A. Guogos, žmonėms reikia pasakyti tiesą, kad būtina kokiu nors keliu surinkti pinigus – tik tada valstybė esą judės į priekį.

„Patikėkite, tik laiko klausimas, kada bus automobilių mokestis – jis turi būti, – teigė A. Guoga, – Mes turime geriau surinkti ir nekilnojamojo turto mokestį, nes daugiau kaip penkis kartus atsiliekame nuo Europos Sąjungos vidurkio.“

Politiko žodžiais, šalyje surenkami per menki ir aplinkosaugos mokesčiai. „Reikėtų skatinti ekologišką Lietuvą ir visas pasaulis turėtų žinoti, kad mūsų tikslas – ekologiška Lietuva, labai progresyvi šalis“, – aiškino A. Guoga.

Laidoje liberalui oponavęs socialdemokratas A. Sysas sako visiškai palaikąs A. Guogos teiginius. „Mus ragina ir Tarptautinis valiutos fondas“, – paminėjo parlamentaras.

Apie automobilių mokestį ne kartą šią kadenciją buvo užsiminęs ir Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius, bet 2014 metų vasarį „Žinių radijuje“ premjeras nubraukė, kad „automobilio mokesčio artimiausiu metu nebus“.

Be to, Lietuvai ekonomikos augimui nežalingus mokesčius siūlo įvesti ir Europos Komisija – pavyzdžiui, automobilių ar nekilnojamojo turto mokesčius.

„Puikiai suprantu, kodėl šis klausimas Lietuvoje nejuda. Jeigu mes padarytume apklausą, kiek gyventojų Lietuvoje norėtų matyti plačiau taikomą nekilnojamojo turto mokestį arba automobilių mokestį, matytume, kad tai yra labai nepopuliarūs mokesčiai. Todėl labai sudėtinga įgyvendinti reformas“, – pirmadienį laidoje „Aktualioji valanda“ sakė „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis.

Visą laidą klausyti čia.