„Skrydžiai (turėję vykti šeštadienį – ELTA) tiek iš, tiek į Tel Avivą iš Vilniaus oro uosto yra atšaukti dėl pavojaus regione. Apie tai informavo oro bendrovė „Wizzair“. Visi keleiviai dėl galimų alternatyvių pasiūlymų turėtų kreiptis į oro bendrovę“, – Eltai teigė T. Vasiliauskas.

Vilniaus oro uosto pateiktuose duomenyse galima matyti, kad tiek šeštadienį planuotas skrydis iš Vilniaus į Tel Avivą, tiek iš Lietuvos sostinės į Izraelį, buvo atšaukti.

Oro uosto pateiktame tvarkaraštyje nėra pažymėta ar vėliau vyksiantys skrydžiai, tiek į Tel Avivą iš Vilniaus, tiek iš Lietuvos sostinės į Izraelio miestą yra atšaukti.

T. Vasiliauskas pabrėžia, kad tokia informacija dar nėra žinoma ir LOU.

„Kol kas informacijos iš oro bendrovės dėl kitos savaitės planuojamų skrydžių šia kryptimi neturime“, – tvirtino jis.

Anksčiau šią savaitę, antradienį turėjęs vykti skrydis iš Tel Avivo į Vilnių taip pat buvo atšauktas.

ELTA primena, kad antradienio vakarą su Ukrainos organizuojamu skrydžiu iš Libano į Lenkiją sėkmingai atvyko 9 Lietuvos piliečiai. Vėlų vakarą kaimyninėje valstybėje esančiame Žešuve piliečius pasitiko Lietuvos ambasados Lenkijoje darbuotojai. Tarp atvykusiųjų motinos su mažamečiais vaikais, kurie trečiadienio rytą vyks pas artimuosius Vokietijoje, Danijoje bei Lietuvoje.

Atsižvelgdama į karo veiksmų eskalaciją Libane ir įtampą visame regione, kuri galimai dar labiau padidės, URM kartoja rekomendaciją piliečiams išvykti iš Libano, kol vis dar yra komercinių skrydžių.

Kai kurios oro linijos laikinai sustabdė skrydžius į Beiruto oro uostą. Kiti skrydžiai gali būti atšaukti. Iranas antradienio vakarą tiesiogiai raketomis atakavo Izraelį. Šis pareiškė „didelį skaičių“ raketų numušęs.

Netrukus po raketų smūgio Izraelio kariuomenė atakavo proiranietiškos Libano grupuotės „Hezbollah“ taikinius Beirute. Libano sostinėje buvo atakuoti „teroristiniai „Hezbollah“ taikiniai, trečiadienį pareiškė Izraelio pajėgos. Pasak Libano saugumo šaltinių, Izraelio kariuomenė sostinės Beiruto pietuose surengė dvi atakas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją