Šalies Prekybos ir pramonės ministerija antradienį pranešime spaudai sakė, kad šiais planais yra siekiama „sudaryti sąlygas esminėms pasaulinėms verslo kelionėms ir prisidėti prie Singapūro oro transporto šerdies vardo bei viešbučių ir restoranų sektoriaus atgaivinimo.“

Singapūras yra smarkiai priklausomas nuo užsienio investicijų ir su jomis susijusių kelionių bei turizmo, kuriuos ypač smarkiai paveikė su pandemija susiję apribojimai.

„Pasaulines keliones, ypač verslo keliones, itin smarkiai paveikė saviizoliacijos priemonių poreikis“, – sakė prekybos ir pramonės ministras Chanas Chunas Singas.

Connect Singapore“ schema bus taikoma tik „ribotam verslo, oficialių kelionių ir didelės reikšmės keliautojų iš visų šalių skaičiui“, kelionių trukmė galės siekti daugiausiai 14 dienų, teigė ministerija.
Atvykstančiųjų kelionių programos taip pat bus griežtai kontroliuojamos.

Atvykti norintys žmonės turės pateikti neigiamą testo rezultatą, atsisiųsti kontaktų sekimo programėlę ir „likti „burbuluose“ izoliuotose įstaigose.“

Viešbučių svečiai „galės susitikti su vietos ir tarptautiniais kolegomis specialiai tam sukurtose saugiose posėdžių salėse, kuriose įrengtos sandarios stiklo pertvaros“, sakė ministerija.

Dauguma Azijos valstybių yra nuo kovo uždariusios savo sienas. Singapūras liepą atsivėrė tam tikram turistų skaičiui ir sudarė dvišalius kelionių susitarimus su keliomis valstybėmis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)